logo

Tampere Film
Festival

9.–13.3.2022

Kypärä jonka ympärillä on kukkasia / Helmet and flowers

Kiitos!

Tampereen elokuvajuhlia vietettiin 51. kerran 10.–14.3.2021. Ensimmäisen kerran verkkofestivaalina toteutettu tapahtuma onnistui yli odotusten, ja festivaalin ohjelmistoa katsottiin yhteensä yli 60 000 kertaa. Kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka osallistuivat tapahtumaan tavalla tai toisella!

Tampereen 52. elokuvajuhlat järjestetään 9.–13.3.2022.

Lue lisää

Miten meillä meni?

Käy vastaamassa festivaalin asiakaskyselyyn, ja auta meitä kehittämään tapahtumaa entisestään. Asiakaskysely on avoinna 31.3. asti.

Kyselyyn vastaamalla voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on kuuden näytöksen sarjakortti vuoden 2022 Tampereen elokuvajuhlille. Vastaaminen vie noin 10–15 minuuttia.

Vastaa asiakaskyselyyn

Palkinnot on jaettu

Kansainvälisen kilpailun pääpalkinnon eli Grand Prix:n on voittanut Suzannah Mirghanin fiktiivinen lyhytelokuva Al-Sit (Sudan, Qatar 2020).

Kotimaisessa kilpailussa alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon sai Sawandi Groskindin Where to Land (Suomi 2020) ja yli 30-minuuttisten dokumenttien pääpalkinnon Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan elokuva Lost Boys (Suomi 2020).

Katso lista palkituista elokuvista

Ohjaajia valokeilassa

Tomek Popakul

Tarinoita ulkopuolisuudesta – Haastattelussa Tomek Popakul

”Olen aina tuntenut sympatiaa ulkopuolisia kohtaan. Niitä, jotka hädin tuskin kestävät oman sopeutumattomuutensa vaikeutta ja uskaltavat silti toimia heitä ympäröivän yhteisön sääntöjä vastaan.”

Lue haastattelu
Nainen ja auringon valo mustavalkoisena / A woman and sunlight in black and white

Romanttinen paradoksi, identiteettini –
haastattelussa Katja Gauriloff

”En ole varma olisinko elokuvantekijä, jos en olisi kolttasaamelainen ja joutunut nuoresta asti kamppailemaan asian kanssa. Nuorena elokuvaopiskelijana tunsin, että oli pakko tarttua asiaan, joka vaati korjaamista. Meistä kolttasaamelaisista ei oltu vielä kerrottu elokuvan keinoin meidän omasta näkökulmastamme. Historia oli jäänyt valtaväestöltä näkemättä, liikaa silmiä oli suljettu.”

Lue haastattelu

Ajankohtaiset

    Yhteistyössä