Tampereen elokuvajuhlille on myönnetty Ekokompassi-ympäristömerkintä

Tampereen elokuvajuhlille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, jonka avulla voimme kehittää toimintaamme entistä ympäristöystävällisemmäksi. Ekokompassi on kotimainen ympäristöjärjestelmä, jonka avulla yritykset ja organisaatiot voivat ohjata toimintaansa ympäristölle kestävämpään suuntaan. Sertifikaatti myönnetään, kun organisaatio tai yritys on rakentanut oman Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ja läpäissyt auditoinnin, jonka tekee riippumattoman asiantuntija. 

Tampereen elokuvajuhlat on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään, ja Ekokompassi on yksi työkalu ympäristövastuullisen toiminnan toteuttamiseksi. Sertifikaatin saaminen edellyttää kymmenen kriteerin täyttymistä, kuten ympäristölupauksen tekemistä ja vuosittaista raportointia lupauksen toimenpiteistä ja kriteereiden toteutumisesta. Tarkastuksia kriteereiden täyttymiseen tehdään kolmen vuoden välein. Ympäristölupauksemme keskiössä on festivaalimme hiilijalanjäljen pienentäminen. Kiinnitämme erityistä huomiota seurantamenetelmien kehittämiseen ja pyrimme parantamaan tuloksia vuosittain. Etsimme myös lisäresursseja vastuullisen toiminnan kehittämiseen.

Voit tutustua kaikkiin kriteereihin Ekokompassin nettisivuilta.

Ympäristövastuullisuus on jo pitkään näkynyt elokuvajuhlien toiminnassa, niin toimistoarjessa kuin hektisellä tapahtumaviikolla, joten Ekokompassi oli seuraava looginen askel. Vältämme turhaa energian-, veden- ja luonnonvarojen kulutusta sekä toimistollamme että festivaalin tapahtumapaikoilla. Huolehdimme myös jätteiden lajittelusta toimistolla ja tapahtumapaikoilla, suosimme markkinointimateriaaleissa monivuotisuutta ja tarjoamme tapahtumissa vain kasvisruokaa. 

Lisätietoa Tampereen elokuvajuhlien ympäristövastuullisuudesta voi lukea nettisivujemme Vastuullisuus-osiosta.

Ympäristöasiat näkyvät toistuvasti elokuvajuhlien ohjelmistossa, ja näin on myös tänä vuonna. Metsä-teemaohjelmistossa käsitellään metsää esimerkiksi metsätalouden ja suomalaisen kansanperinteen näkökulmista. Lisäksi tämän vuoden näytöksiin on ollut myynnissä ympäristölippuja, joiden hinnasta Tampereen elokuvajuhlat lahjoittaa 2 € Luonnonperintösäätiön Suojele pala Pirkanmaata -kampanjaan.

Tampereen elokuvajuhlilla jaetaan myös vuosittain Verso-vastuullisuuspalkinto. Verso jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa Palkintoseremoniassa 9.3., ja se myönnetään sellaiselle suomalaiselle elokuvatuotannolle, joka ottaa huomioon ekologisen kestävyyden. Edellisinä vuosina on jaettu myös Verso-kunniamaininta.