Ikärajat

Tampereen elokuvajuhlat on arvioinut ikärajan kaikille festivaalilla esitettäville näytöksille. Ikärajat löytyvät myös ohjelmakartasta sekä ohjelmakirjasta.

Joillakin elokuvilla on lisäksi viralliset ikärajat, jonka takia kyseisten elokuvien kohdalla on viralliset ikäraja- ja sisältösymbolit. Viralliset symbolit ja niiden selitykset löytyvät alta.

 

Tampereen elokuvajuhlien määrittämät ikärajat:

Ikäraja: Sallittu kaikenikäisille
=
Näytös on sallittu kaikenikäisille

Ikäraja: 7+
=
Näytös on sallittu yli 7-vuotiaille

Ikäraja: 12+
=
Näytös on sallittu yli 12-vuotiaille

Ikäraja: 16+
=
Näytös on sallittu yli 16 vuotiaille

Ikäraja: 18+
=
Näytös on kielletty alle 18-vuotiailta

Ikäraja: TBA
=
Näytöksen ikäraja ilmoitetaan myöhemmin nettisivuillamme

 

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) viralliset ikärajasymbolit:

 

Ikärajoista

Kaikki ikärajat ovat sitovia ja niitä tulee noudattaa. Ikärajoista voi joustaa enintään kolme vuotta, jos lapsi on aikuisen seurassa koko kuvaohjelman esityksen ajan.

Ikärajajousto on tarkoitettu lapsen hyvin tuntevan täysi-ikäisen, useimmiten vanhemman tai huoltajan harkiten käytettäväksi. Joustoa ei ole tarkoitettu käytettäväksi lapsiryhmissä. Jousto ei koske ikärajaa 18. Ovihenkilökuntaamme on ohjeistettu ikärajaa nuoremmilta näyttäviä henkilöitä todistamaan ikänsä.

Ikärajoilla ei suositella ohjelmaa tietyn ikäisille, vaan ne varoittavat lapsen kehitykselle mahdollisesti haitallisista sisällöistä. Ikärajat perustuvat arvioon siitä, millainen sisältö kuvaohjelmissa voi olla haitallista lapsen kehitykselle: väkivalta, seksuaalinen tai ahdistusta aiheuttava sisältö ja päihteiden käyttö. Mikäli kuvaohjelma ei sisällä lapsille haitallista sisältöä, tulee sen ikärajaksi sallittu kaikenikäisille.