Mimmit Jytää Meitin!

Pe 8.3. | 19:00–23:00 | Yo-talo | Suomeksi | Hinta 20 €, festivaalipassilla 15 €

Naiset valtaavat Tampereen Yo-talon festivaaliviikon perjantaina! 

Yo-talon lavalle nousee kitaran ja helvetinkoneensa kanssa juuri viidennen albuminsa julkaissut legendaarinen Liisa Akimof, “tätibändi” Carillo ja suomenkielistä rokkia punk-vivahteella soittava Kaskas

Illan avaa paneelikeskustelu, jonka aiheena on tasa-arvo ja naisten asema musiikintekijöinä vuonna 2024. Paneelin vetää toimittaja/juontaja Salla Paajanen. Keskustelijoina ovat Lailasta Almaan – Suomalaisten naisten populaarimusiikin historia -kirjan kirjoittajat Tiina Käpylä ja Anna-Elena Pääkkölä, naissuomirockin uranuurtaja, muusikko ja kulttuurin moniottelija Tiina ”Toni” Lähteenmäki, muusikko, kuvataiteilija ja alakulttuurityöläinen Maria Mattila aka Mara Balls sekä Seinäjoen Rytmi-instituutin johtaja, muusikko (AMK), pedagogi ja valtuutettu CVT-laulunopettaja Satumaa Veikkola.

Paneelikeskustelun jälkeen tunnelmaa kohottaa stand up -koomikko Viivi Kuusela ja tapahtuman aikana seinille heijastetaan mediataiteilija Leena Lehden upeita teoksia.

Illan muusta musiikista vastaa DJ Sara-Maaria ja luvassa on naisten tekemää musiikkia monesta eri genrestä. Salla Paajanen kertoo alulle panemastaan kansalaisaloitteesta, jonka tavoitteena on saada aikaiseksi vaihdevuosiklinikoita ja lisää vaihdevuosiosaamista julkiselle puolelle.

 

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/317886284544764