Minikino

Lapsille suunnattu monipuolinen Minikino kattaa kaksi ilmaisnäytöstä, joissa on yhteensä 11 lyhytelokuvaa.

Tutustu alta elokuviin ja lue Minikinon esittelyteksti.

Huomaathan, että rajallisen paikkamäärän vuoksi kumpaankin näytökseen tulee hakea etukäteen ilmainen lippu Tampereen elokuvajuhlien lippupisteestä.

Lapsille suunnattu Minikino-kokonaisuus koostuu kahdesta näytöksestä ja kaikkiaan yhdestätoista animaatioelokuvasta. Elokuvissa kuljetaan valloittavissa, joskus unenomaisissa maisemissa, joissa erilaiset sankarit tutkivat maailmaa muun muassa kokkailuhetken ja riehakkaan koulupäivän kautta, tai kohtaamalla mystisen kiviolennon. Eloisat ja hurmaavat tarinat kutsuvat niin lapset kuin aikuisetkin heittäytymään satumaisiin maailmoihin, joissa liikaa puhetta ei tarvita kertomaan, että olemme ystävien joukossa.

Minikino 1 esittää meille leikkisiä tunnelmointihetkiä. Joukossa on värikkäitä piirrettyjä ja ihastuttavan pehmeitä stop motion -animaatioita, joissa ihmetellään suurta naurista, yllättävää keittoreseptiä ja kissojen nestemäistä anatomiaa. Esitys soveltuu noin 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille katsojille.

Minikino 2 taas tuo ruudulle hieman pidempiä ja jännittävämpiä tarinoita. Näissä elokuvissa riittää vilinää ja vilskettä: ahkeran äitipariston arjen rikkoo yllättävä vaaratilanne, ja jalkapalloharjoitukset keskeytyvät, kun arvaamaton hanhi asettuu asumaan pihalle. Elokuvissa kohdataan uusia ja pelottaviakin asioita, joista kuitenkin selvitään yhdessä. Esitys soveltuu esikouluikäisille ja sitä vanhemmille katsojille.

Aaro Salokorpi
Tampereen elokuvajuhlat