Lauantain tärpit

Viikonloppuna on hyvää aikaa ahmia näytöksiä, mutta kannattaa muistaa piipahtaa myös Facebookin ja YouTuben puolella, jossa elokuvajuhlien tapahtumat rullaavat.

Klo 11.30 elokuvajuhlien Facebook-kanavalla keskustellaan ohjaajan vallasta ja vastuusta ohjaaja Dome Karukosken moderoimassa paneelikeskustelussa. Veikko Aaltosen Dinosaurus-dokumenttiin (2021) pohjautuvassa keskustelutilaisuudessa etsitään vastauksia ja uusia parempia toimintatapoja tuleviin projekteihin ja tuleville tekijäsukupolville. Paneelikeskustelussa mukana ovat Aaltosen lisäksi ohjaajat Juho Kuosmanen, Tiina Lymi ja Saara Saarela.

Keskustelun aiheena oleva Dinosaurus (Kotimainen kilpailu 1) on katsottavissa Festhome TV:ssä enää tämän viikonlopun ajan. Huomenna katseluaika päättyy myös elokuvien Donner – Privat (Kotimainen kilpailu 5) sekä Night of the Living Dicks (Kotimainen kilpailu 8 & Generation XYZ 1) osalta, joten ne kannattaa laittaa katselulistoilla ensisijaisiksi. Muita festivaalin näytöksiä voi katsella aina ensi viikon sunnuntaihin 21.3. asti.

Lauantaina klo 16 WIFT Finland ja saamelaiselokuvien elokuvainstituutti järjestävät elokuvajuhlilla englanninkielisen Womarts-masterclassin, jonka puhujana on ohjaaja Katja Gauriloff. Gauriloff haluaa edustaa omaa kulttuuritaustaansa ja tuoda oman äänensä esiin koltansaamelaisena elokuvantekijänä. Hän haluaa omalla työllään lisätä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edellytyksiä alkuperäiskansojen tekijöille.

Katja Gauriloffilta nähdään ohjelmistossa myös kaksi pitkää dokumenttia (Kuun metsän Kaisa (2016) sekä Säilöttyjä unelmia (2011)) ja Sami Filbma-näytöksessä on mukana myös hänen ohjaamansa Guorgalle ohjaama musiikkivideo Duoddara Modjegobit (2020). Kaikki näytökset ovat katsottavissa Festhome TV:ssä.

Tänään jatkuvat Elokuvakerho Monroen Leffapiiri ja kotimaisen kilpailun lyhytelokuvaohjaajien ohjaajahaastattelut. Viimeisessä Leffapiirissä aiheena on Kotimainen kilpailu 11 -näytös, jossa mukana ovat muun muassa Virpi Suutarin Kansanradio – Runonlaulajien maa (2021) ja Katariina Lillqvistin Viimeinen matadori (2020).

Ohjaajahaastatteluissa lauantaina ovat mukana:

Lauantai-ilta huipentuu Late Night Show -iltamaan klo 20.30, jota tähdittävät saamelaisduo Vildá sekä Kalevi Suopursu Karaoke Show! Elokuvajuhlien Facebook-sivuilla nähtävä live-show on ainutkertainen, eikä siitä muodostu tallennetta.

Tampereen elokuvajuhlien kävijätavoite ylittyi

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestettiin 54. kertaa 6.–10. maaliskuuta. Festivaalin ohjelma tapahtumapaikoilla ja verkossa keräsi