Festivaali alkaa tänään!

Tampereen elokuvajuhlat alkaa tänään 51. kerran. Täpötäysien katsomojen ja kiemurtelevien lippujonojen sijaan festivaalin ystävät kokoontuvat elokuvaelämysten äärelle tänä vuonna omista kodeistaan käsin. Festivaalin koko ohjelmisto järjestetään verkossa.

Elokuvaohjelmisto avautuu katsottavaksi tänään klo 10.00 Festhome TV -alustalla. Samalla verkkolipunmyynti elokuvanäytöksiin alkaa. Voit ostaa festivaalille joko 24 tunnin katseluoikeuden yksittäiseen näytökseen (5 €) tai festivaalipassin (50 €), jolla pääset katselemaan näytöksiä rajattomasti 10.–21.3. välisenä aikana. Festhome TV -palvelu toimii englanniksi, ja sen käyttö vaatii kirjautumisen.

Lisätietoja lipunmyynnistä.

Lisätietoja Festhome TV:n käytöstä.

Illalla festivaali avataan perinteisin menoin avajaisseremoniassa klo 18. Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä G Livelabista festivaalin omille Facebook-sivuille.  Tilaisuudessa äänessä ovat festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso, toiminnanjohtaja Laura Laaksonen, hallituksen puheenjohtaja Aila Dündar-Järvinen sekä kilpailujen tuomaristot osittain omista kodeistaan käsin.

Avajaisseremonian jälkeen on hyvä hetki jatkaa esimerkiksi avajaisnäytöksen pariin Festhome TV:ssä, mutta klo 21 kannattaa olla taas valppaana, kun Själö – Island of Souls -näytös G Livelabista alkaa. Lau Naun livesäestämä erikoisnäytös esitetään suorana lähetyksenä Keikalla.fi -alustalla, ja sitä pääsee katsomaan ainoastaan esityshetkellä. Tähän näytökseen lippuja (5 €) myy poikkeuksellisesti Lippu.fi.

Lipunmyynti Själö – Island of Souls näytökseen

Muistathan S-Etukortilla saatavat lippuedut, joita voi hyödyntää sekä Själö – Island of Souls -näytöksessä että Festhome TV:ssä? Lue lisää edusta täältä.

Suurin osa festivaalin ohjelmistosta Festhome TV:ssä on katsottavissa 10.–21.3. välisenä aikana ympäri maailman, mutta  muutamia poikkeuksiakin löytyy.

Nämä elokuvat ovat katsottavissa vain 10.–14.3.

Lisäksi perjantaina ohjelmistossa oleva Sisters with Transistors on mahdollista katsoa vain esityshetkellään perjantaina klo 18.30 alkaen.

Tiettyjen elokuvien katselualuetta on myös rajoitettu maantieteellisesti. Katso koko lista täällä.

Muista ottaa seurantaan Facebook-, Instagram-, Twitter– ja Youtube-tilimme, joissa pääset mukaan festivaalitunnelmaan ja yhteisöön myös etänä. Uutiskirjeemme pitää sinua myös ajan tasalla, mitä festivaalilla on tulossa. Pääset tilaamaan sen täältä.

Tampereen elokuvajuhlien väki toivottaa riemukasta festivaalia kaikkiin kotikatsomoihin!

Tampereen elokuvajuhlien kävijätavoite ylittyi

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestettiin 54. kertaa 6.–10. maaliskuuta. Festivaalin ohjelma tapahtumapaikoilla ja verkossa keräsi