Tampereen 50. elokuvajuhlien ensimmäinen päivä tuo valkokankaille Ilmasto– ja Australian alkuperäiskansat -teemaisia lyhytelokuvia, EFA-ehdokkaita ja vinksahtaneita myöhäisillan filmejä Midnight Mov(i)es -näytöksen muodossa. Ensimmäiset kilpailunäytökset (Kotimainen kilpailu 1, Kotimainen kilpailu 2, Kansainvälinen kilpailu 1) pyörähtävät käyntiin heti tänää. Elokuvajuhlat avataan perinteisesti juhlavin seremonioin Avajaisnäytöksen merkeissä Plevna 2 -salissa klo 18. 

Kaikkiin tämän päivän näytöksiin on vielä lippuja jäljellä eli kaikki mahdollisuudet ovat avoinna! Suosittelemme lämpimästi joka ikistä festivaalin näytöstä, mutta erikoistärppinä voisimme vinkata, että kilpailu- ja EFA Shorts -näytöksissä on tänä vuonna poikkeuksellisen kova taso. Näytöksissä näkee taatusti tuoretta ja ajankohtaista elokuvaa.

Tampere-talon Talvipuutarhassa on alkanut  tänään aamu-yhdeksältä Lyhyesti parhaat -näytös, joka pyörii ilmaiseksi Tampere-talon aukioloaikojen mukaan koko festivaalin ajan. Ensimmäinen video mapping -taideteos koristaa Väinö Linnan aukion seiniä jo tänään klo 18.30–23, ja saman teoksen voi bongata aukiolta joka ilta sunnuntaihin asti. Video mapping -projisointeja nähdään festivaaliviikon aikana myös Tuomiokirkolla perjantai-iltana ja Tullikamarilla lauantai-iltana.  

Tampereen elokuvajuhlat toivottaa kaikki lämpistä tervetulleiksi juhliimme!

Artikkelin kuva: Jani Rutanen