Själö – Island of Souls

Seilin saaren tarinat heräävät maagisesti eloon vahvassa kuvakerronnassa ja äänimaisemassa Själö –dokumenttielokuvan livesäestetyssä näytöksessä. Keskiviikkona 10.3. suorana lähetyksenä esitetyn näytöksen tallenne on nyt lisätty Festhome TV:hen. Näytös on nähtävillä vain Suomessa.

HUOM! Yksittäinen näytöslippu Festhome TV:ssä (5 €) voimassa 24 tuntia ostohetkestä.

Kieli: EngKesto: 78 min

  • Verkkofestivaali 10.–21.3.

  • karttaikoni FesthomeTV

  • valuuttaikoni 5

  • ikärajaikoni 16

HUOM! Yksittäinen näytöslippu Festhome TV:ssä (5 €) voimassa 24 tuntia ostohetkestä.

 

still photo

SJÄLÖ
SJÄLÖ – ISLAND OF SOULS

Lotta Petronella | Finland 2020 | Documentary | 78 min

Seilin saarella toimi vuosisatojen ajan suljettu laitos yhteiskuntakelvottomille naisille. Karkotettuja naisia ​​tarkkailtiin, tutkittiin ja mitattiin – samalla tavalla kuin nyt siellä tutkitaan luontoa tutkimuskeskuksen tutkijoiden toimesta. Kun nuori naistutkija kerää saarelta näytteitä, menneisyys alkaa valjeta sairaalasta lähettämättömien kirjeiden ja tyhjien huoneiden kuiskauksina. Tila täyttyy piilossa olevista muistoista, näkymättömien arkistojen herätessä eloon. Kenen tarinat muistetaan ja keiden unohdetaan?

Harvinainen tilaisuus kokea Själö –dokumenttielokuva uudelleen miksattuna livesäestetyssä näytöksessä Tampereen elokuvajuhlilla. Elokuvan säveltäjä Lau Nau live-säestää näytöstä, ja elokuvan ohjaaja Lotta Petronella lausuu kertojaäänen englanniksi.

Själö sai ensi-iltansa maaliskuussa 2020 CPH:DOX –elokuvafestivaalilla ja voitti siellä Special Mention -palkinnon erityisesti vahvan kuvakerronnan ja äänimaisemansa ansiosta. Elokuva sai Suomen ensi-illan Rakkautta ja Anarkiaa –elokuvafestivaalilla.

Själö – Island of Souls -erikoisnäytös esitettiin keskiviikkona 10.3. Tampereen elokuvajuhlilla. G Livelabista esitetyn näytöksen tallenne on nyt lisätty Festhome TV:hen.

Soundi logo suosittelee