logo

Tampere Film
Festival

9.–13.3.2022

Kypärä jonka ympärillä on kukkasia / Helmet and flowers

Ajankohtaiset

Kannanotto koskien AVEKin tulevaisuutta

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen rahoitustilanne audiovisuaalisen taiteen tukijana on saanut suomalaiset audiovisuaalisen taiteen tekijät ja tuottajat erittäin huolestuneiksi. Suomalainen audiovisuaalinen

Kiitos!

Tampereen elokuvajuhlia vietettiin 51. kerran 10.–14.3.2021. Ensimmäisen kerran verkkofestivaalina toteutettu tapahtuma onnistui yli odotusten, ja festivaalin ohjelmistoa katsottiin yhteensä yli 60 000 kertaa. Kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka osallistuivat tapahtumaan tavalla tai toisella!

Tampereen 52. elokuvajuhlat järjestetään 9.–13.3.2022.

Lue lisää

Kilpailuhaut avoinna

Haku Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen ja kansainväliseen kilpailuun vuodelle 2022 on auki. Elokuvan voi lähettää mukaan FilmFreewayn tai Shortfilmdepotin kautta 4.5.–1.12.

Lue lisää kilpailuista

Palkinnot on jaettu

Kansainvälisen kilpailun pääpalkinnon eli Grand Prix:n on voittanut Suzannah Mirghanin fiktiivinen lyhytelokuva Al-Sit (Sudan, Qatar 2020).

Kotimaisessa kilpailussa alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon sai Sawandi Groskindin Where to Land (Suomi 2020) ja yli 30-minuuttisten dokumenttien pääpalkinnon Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan elokuva Lost Boys (Suomi 2020).

Katso lista palkituista elokuvista

Ohjaajia valokeilassa

Tomek Popakul

Tarinoita ulkopuolisuudesta – Haastattelussa Tomek Popakul

”Olen aina tuntenut sympatiaa ulkopuolisia kohtaan. Niitä, jotka hädin tuskin kestävät oman sopeutumattomuutensa vaikeutta ja uskaltavat silti toimia heitä ympäröivän yhteisön sääntöjä vastaan.”

Lue haastattelu
Nainen ja auringon valo mustavalkoisena / A woman and sunlight in black and white

Romanttinen paradoksi, identiteettini –
haastattelussa Katja Gauriloff

”En ole varma olisinko elokuvantekijä, jos en olisi kolttasaamelainen ja joutunut nuoresta asti kamppailemaan asian kanssa. Nuorena elokuvaopiskelijana tunsin, että oli pakko tarttua asiaan, joka vaati korjaamista. Meistä kolttasaamelaisista ei oltu vielä kerrottu elokuvan keinoin meidän omasta näkökulmastamme. Historia oli jäänyt valtaväestöltä näkemättä, liikaa silmiä oli suljettu.”

Lue haastattelu

    Yhteistyössä