Vuoden 2023 VJ-kilpailu on auki – hakuaika 15.8.–24.9.

Haku Tampereen elokuvajuhlien toiseen live-muotoiseen VJ-kilpailuun on avattu. Mukaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat video jockeyt ja visuaalisen taiteen tekijät lähettämällä ohjeiden mukaisen demovideon kilpailun esikarsintaan FilmFreeway-palvelun kautta. Esikarsinta on avoinna 15.8.–24.9. ja kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Esikarsintavaiheesta jatkoon pääsee neljä tuomariston valitsemaa tekijää, jotka osallistuvat kilpailun live-finaaliin Tampereella media- ja valotaiteen tapahtuma Projiossa lauantaina 21.10.2023.

Kilpailun pääpalkinto on 600 euroa, minkä lisäksi jokainen finalisti saa 300 euron osallistumispalkkion.

Kilpailuinfo ja hakuohjeet: VJ-kilpailu 2023

Kilpailupaikkana toimii Finlaysonin tehdasalueella sijaitseva Väinö Linnan aukio, jossa finalistit miksaavat ja projisoivat visuaalinsa livenä yleisön edessä. Kilpailun tarkoituksena on tuoda VJ-kulttuuria ja VJ-taiteilijoita tunnetuksi suurelle yleisölle ja mahdollistaa näyttävien visuaalien toteutus kaikille avoimessa kaupunkitilassa. Itse kilpailemiseen ei ole tarkoitus suhtautua turhan vakavasti, vaan pääasia on nauttia kisatunnelman innosta ja kannustavasta ilmapiiristä.

Livemuotoinen VJ-kilpailu järjestettiin Tampereella ensimmäisen kerran lokakuussa 2022, jolloin finaaliin osallistuivat VJ Indigo (Juha Forsander), VJ Mikko Lappi, VJ SELLEK (Tommi Mustaniemi) sekä VJ Teemu Raudaskoski. Kilpailun pääpalkinnon voitti tuomariston valitsema VJ SELLEK ja yleisön suosikkina palkittiin VJ Indigo. 

Yleisö kuvattuna edestä päin.
Vuoden 2022 VJ-kilpailun yleisöä Väinö Linnan aukiolla. Kuva: Kimmo Siniluoto