VJ-kilpailu

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu nostaa valokeilaan Suomen VJ-taiteen tekijät! VJ-kilpailu 2023 huipentuu lauantaina 21.10.  klo 19.o0–21.00 Media- ja valotaidetapahtuma Projiossa, jolloin neljä video jockeyta pääsee esittämään Väinö Linnan aukion seiniin suunnittelemansa visuaalit livenä yleisön edessä. Kisatapahtuma on avoin ja maksuton, ja tuomariston lisäksi myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa.

VJ-kilpailuun järjestettiin avoin haku 15.8.–24.9. Jatkoon valitut finalistit julkistetaan tällä sivulla 2.10.

VJ-KILPAILU 2023

Aikataulu

Esikarsinta 15.8.–24.9. (haku päättynyt)
Finalistien julkistus 2.10.
Live-kilpailu lauantaina 21.10. klo 19.00–21.00 Tampereella Projiossa

Palkinnot

Pääpalkinto 600 euroa
Osallistumiskorvaus kaikille finalisteille 300 euroa
+ Sponsoripalkinto yleisön suosikille

Voittajan valitsee Tampereen elokuvajuhlien asettama tuomaristo

Tutustu Projioon

VJ-KILPAILU 2022

Tampereen elokuvajuhlien vuoden 2022 VJ-kilpailun finaaliin osallistui neljä videotaiteilijaa: VJ Indigo (Juha Forsander), VJ Mikko Lappi, VJ SELLEK (Tommi Mustaniemi) sekä VJ Teemu Raudaskoski.

Kilpailun tuomaroivat Hannu Hellstén (VJ Hellstone), Ilona Lehtonen  (VJ Visukisu) ja Finlaysonin aluetta edustava Kai Niinimäki, jotka valitsivat voittajaksi VJ SELLEKin.  Yleisöäänestyksen voitti VJ Indigo. 

VJ-kilpailun finalistit miksaavat työnsä livenä DJ:n soittamaan musiikkiin. 

DJ Serial Kitty. 

VJ SELLEK ja VJ Mikko Lappi. (Kuvat: Kimmo Siniluoto)

2022 FINALISTIT

VJ Indigon mustavalkoinen kasvokuva

VJ Indigo

VJ Indigo (Juha Forsander) on helsinkiläinen videotaiteilija. Polku VJ-uralle alkoi 2000-luvun alkupuolella levyjen soittamisen kautta, kun tekijä alkoi kaivata järjestämälleen ambient-klubille musiikin lisäksi myös visuaalista sisältöä. Video- ja valokuvaustaustansa myötä DJ päätyi tekemään myös visuaalit itse, ja loppu on historiaa.

Mitä odotat tulevalta live-kilpailulta?

 

”Luvassa on varmasti antoisa ja jännittävä kokemus kaikin puolin. Voitto olisi tietenkin erittäin mukava yllätys, mutta jo visuaalien kanssa puuhastelu on minulle erittäin palkitsevaa. Odotan myös mielenkiinnolla muiden kilpailijoiden teoksia.”

Mikko Lapin mustavalkoinen kasvokuva

VJ Mikko Lappi

Mikko Lappi on animaattori ja mediataiteilija, joka on ottanut ensiaskeleensa VJ-alalla vasta hiljattain tänä vuonna. Lappia inspiroivat scifi-henkisiset, abstraktit ja kryptiset kuva-aiheet, ja keikoilla työt pohjautuvat kokonaan itse tehtyihin, uniikkeihin materiaaleihin.

Mitä odotat tulevalta live-kilpailulta?

 

”Olen VJ-urallani todella alkuvaiheissa, joten kisaan pääseminen tuli valtavana yllätyksenä. Odotan siis kisoja pienellä kauhulla, mutta enimmäkseen olen tohkeissani, sillä set-up on tähänastisista keikoistani ehdottomasti näyttävin. On siis myös kiinnostavaa nähdä, mitä kokeneemmat kisaajat ovat keksineet.”

VJ SELLEKin mustavalkoinen kasvokuva

VJ SELLEK


VJ SELLEK (Tommi Mustaniemi) on videotaiteilija, joka on tehnyt visuaaleja ja videoprojekteja Suomen eturivin artistien kanssa vuodesta 2009. SELLEK rakentelee keikoillaan vahvoja graafisia maailmoja, joissa yhdistyvät erilaiset tyylit. Tekijä tunnetaan myös aktiivisena graffitiartistina, ja videoteoksissa hip-hop-kulttuurin elementit sulautuvat elektronisen musiikin estetiikkaan.

Mitä odotat tulevalta live-kilpailulta?

 

”Odotan LIVE-tilannetta ja sen tuomaa pelonsekaista spontaania visuaalirevittelyä innolla. Odottamaton ja ennalta-arvaamaton musiikkimaailma pakottaa mukavasti sopeutumaan ja muokkautumaan vallitsevaan äänimaailmaan – eli juuri siihen, mistä VJ-livevedosta on parhaimmillaan ja puhtaimmillaan kyse.”

Teemu Raudaskosken mustavalkoinen kasvokuva

VJ Teemu Raudaskoski

Teemu Raudaskoski on monipuolinen taiteilija, jonka lajeihin kuuluvat niin maalaukset, mediataide, animaatio kuin musiikkikin. VJ:nä Raudaskoski on vielä tuore tekijä, mutta taustalla on pitkä kokemus videotaiteilijana. Liikkuvissa kuvamaailmoissa tekijää inspiroi hengittävä ja elävä visuaalisuus.

Mitä odotat tulevalta live-kilpailulta?

 

”Lähden VJ kisaan hihat käärittyinä voittoa tavoittelemaan, mutta myös pitämään hauskaa!”

JÄRJESTÄJÄ & KUMPPANIT

VJ-kilpailun järjestää Tampereen elokuvajuhlat yhteistyössä Projion ja Stereo:ID:n kanssa.
Kilpailun toteutuksen Finlaysonin alueella mahdollistaa Työeläkeyhtiö Varma.

 

 

Ajankohtaiset

VJ-kilpailu tulee taas! Haku alkaa 15.8.

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu järjestetään jälleen lokakuussa Media- ja valotaiteen tapahtuma Projiossa Väinö Linnan aukiolla. Kilpailuhaku on avoinna 15.8.–24.9.2023 kaikille