VJ-kilpailu 2021

Tampereen elokuvajuhlat lanseeraa uuden videotaiteen tekijöille suunnatun VJ-kilpailun media- ja valotaidetapahtuma Projiossa 21.–26.10.2021. Kilpailuteokset esitetään Väinö Linnan aukiolla ja voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.
Kilpailun idea

VJ-kilpailussa nähdään valmiit videoteokset viideltä mukaan kutsutulta VJ:ltä (video jockey) ja visuaaliselta taiteilijalta. Kunkin kilpailuteoksen kesto on noin 3–4 minuuttia ja niiden äänimaailman pohjana on ES:n kappale Kaikkeuden kauneus ja käsittämättömyys. Kilpailun voittajan äänestää yleisö.

Esitysajat ja -paikka

Kilpailuteokset ovat nähtävillä Projio-tapahtumassa Väinö Linnan aukiolla 21.–26.10. klo 19.00–22.00 välisenä aikana. Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja esteetön. 

Yleisöäänestys

VJ-kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Äänestys avautuu torstaina 21.10. klo 19.30 ja sulkeutuu tiistaina 26.10. klo 23.00. Äänestyksessä yleisö pisteyttää teokset asteikolla 1–5, ja eniten yhteispisteitä kerännyt teos voittaa kilpailun.

Äänestyslinkki julkaistaan tällä verkkosivulla äänestyksen alkaessa. Lisäksi Väinö Linnan aukion tapahtumapaikalta löytyy äänestykseen johdattava QR-koodi.

Palkinto & voittajan julkistaminen

Voittaja saa 400 euron rahapalkinnon sekä mahdollisuuden toteuttaa ainutlaatuisen live-projisoinnin ulkona keskeisessä ja näyttävässä kaupunkikohteessa Tampereen elokuvajuhlilla 9.–13.3.2022.

Voittajateos julkistetaan keskiviikkona 27.10. klo 12.00 Tampereen elokuvajuhlien verkkosivuilla.

Kilpailun järjestäjä

VJ-kilpailun järjestää Tampereen elokuvajuhlat yhteistyössä Stereo:ID:n, media- ja valotaidetapahtuma Projion ja Finlaysonin alueen kanssa. Kilpailun mahdollistajana toimii Varma

 

Kilpailuun osallistuvat artistit & teokset:

Arttu Nieminen

Singularity is Collapsing
tutustu

konstafed

goofy-foot
tutustu

VJ Hellstone

Tampere.History.Fantasy.
Tutustu

Ilona Lehtonen (VJ Visukisu)

Yksi tuhansista valoista

Tutustu

VJ Vixen

Primitives
Tutustu