VJ-kilpailu

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu 2023 huipentui lauantaina 21.10.  Media- ja valotaidetapahtuma Projiossa, jolloin neljä video jockeyta pääsi esittämään Väinö Linnan aukion seiniin suunnittelemansa visuaalit livenä yleisön edessä. Avoin ja maksuton kisatapahtuma keräsi paikalle satamäärin katsojia. Kilpailussa sekä tuomariston että yleisön suosikkina palkittiin AnniMurtosaariArt. Voittouutisen pääset lukemaan tästä linkistä.

VJ-kilpailuun järjestettiin avoin haku 15.8.–24.9. Tuomaristo valitsi hakijoiden joukosta jatkoon neljä video jockeyta, jotka esiintyvät kilpailun finaalissa. Kilpailun tuomariston jäseninä toimivat esikarsinnassa ja livekisassa Hannu Hellsten (VJ Hellstone), Suvi Parrilla (VJ SSuvereeni) sekä Teemu Raudaskoski (VJ QI).

Vuoden 2023 VJ-kilpailun finalistit:

AnniMurtosaariArt
Twilight Courier
monautomaton
VJ KeFF

Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille kisaan osallistuneille!

VJ-KILPAILU 2023

Aikataulu

Esikarsinta 15.8.–24.9. (haku päättynyt)
Finalistien julkistus 2.10.
Live-kilpailu lauantaina 21.10. klo 19.00–21.00 Tampereella Projiossa

Palkinnot

Pääpalkinto 600 euroa
Osallistumiskorvaus kaikille finalisteille 300 euroa
+ Sponsoripalkinto yleisön suosikille

Voittajan valitsee Tampereen elokuvajuhlien asettama tuomaristo

Tutustu Projioon

FINALISTIT 2023

VJ-kilpailun finalisti VJ KeFF.

VJ KeFF

VJ KeFF (Ville Konttinen) on piirtäjä ja kuvittaja ja VJ:nä toiminut yli kymmenen vuotta osana tamperelaista poikkitaiteellista SWÄG-kollektiivia. VJ KeFFin visuaalinen tyyli ammentaa pikselitaiteesta sekä analogisista tekniikoista, joihin kuuluvat muun muassa CRT-televisiot, videomikserit ja VHS:t. Viime aikoina myös digitaalisuus on tullut osaksi työskentelyä. 

Mikä sai hakemaan mukaan VJ-kisaan?

“Hain mukaan kilpailuun, koska koin sen sopivan täydellisesti nykyiseen VJ-tyyliini ja setuppiin. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden näyttää laajemmalle yleisölle, mitä pystyn tekemään, ja innostavaa haastetta kilpailla muiden lahjakkaiden VJ:iden kanssa. Odotan tilaisuutta työskennellä suurella kankaalla, jonka saan täyttää jättimäisillä pikseleilläni!” 

VJ-kilpailun finalisti monautomaton.

monautomaton

Monautomaton (Monika Hauck) on Helsingissä asuva kanadalais-puolalainen mediataiteilija, VJ ja muusikko. Hän on luonut immersiivisiä kokemuksia live-esityksiin, festivaaleille ja installaatioihin vuodesta 2015 lähtien ja esittänyt teoksiaan livenä ja näyttelyissä niin Kanadassa, Meksikossa kuin Suomessakin. 

Mikä sai hakemaan mukaan VJ-kisaan?

“Nautin todella paljon livetapahtumista ja tilaisuuksista, jotka haastavat aistejani taiteilijana ja VJ:nä. Kilpailun avulla voin myös vakiinnuttaa asemaani VJ:nä ja uuden median taiteilijana Suomessa. Opintojeni jälkeen haluaisin tavoitella lisää mahdollisuuksia VJ:nä sekä installaatio- ja esittävänä taiteilijana, joten kisa on täydellinen haaste kokeilla uusia visuaalisia ideoita livenä. Pidän myös aina teknisten haasteiden ennakoinnista ja tilanteista, joissa pääsen improvisoimaan!“

VJ-kilpailun finalisti Twilight Courier.

Twilight Courier

Twilight Courier on visuaalinen säestäjä, joka miksaa tekno-fantasiasi.” 

Twilight Courieria inspiroi erityisesti yö ja sen runollisuus – yötaivas ja puiden siluetit. Tyylissään hän sekoittaa usein glitch-tyylisiä kuvioita.

Mikä sai hakemaan mukaan VJ-kisaan?

“Olen vielä suhteellisen uusi VJ-taiteilija, mutta niin monet eri ihmiset kertoivat minulle tästä kilpailusta, ja idea tuntui hienolta ja hauskalta!

Tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun teen projisointia rakennukseen. Olen melko innokas kokeilemaan video mappingia ja oppimaan siitä. Haluan nähdä, mitä muut ovat keksineet kilpailua varten! Uskon, että muut ovat valmistelleet upeita teemoja tätä varten.” 

VJ-kilpailun finalisti AnniMurtosaariArt.

AnniMurtosaariArt

AnniMurtosaariArt (Anni Murtosaari) tunnetaan myös Dekonekona ja Voeman Decotiimistä. Hän on työskennellyt 10 vuotta tapahtumasomistuksen parissa, jonka kautta myös kiinnostus VJ-taiteeseen on herännyt. VJ:nä ja sisällöntuottajana AnniMurtosaariArtia kiehtovat automaatio, interaktiivisuus, generatiivisuus ja matemaattinen kauneus kaiken audiovisuaalisen taustalla.

Mikä sai hakemaan mukaan VJ-kisaan?

Ystäväni vinkkasi, että entryähän tuonne. Katsoin melko täyttä kalenteria ja totesin finaalipäivän osuvan kuun ainoaan vapaaseen viikonloppuun, joten miksipä ei! Toivon että livekisaan tulee paljon silmäpareja seurailemaan tuotoksia ja nauttimaan audiovisuaalisesta räiskeestä. Kiva päästä Tampereelle keikkailemaan ja tutustumaan uusiin tyyppeihin”

 

VJ-KILPAILU 2022

Tampereen elokuvajuhlien vuoden 2022 VJ-kilpailun finaaliin osallistui neljä videotaiteilijaa: VJ Indigo (Juha Forsander), VJ Mikko Lappi, VJ SELLEK (Tommi Mustaniemi) sekä VJ Teemu Raudaskoski.

Kilpailun tuomaroivat Hannu Hellstén (VJ Hellstone), Ilona Lehtonen  (VJ Visukisu) ja Finlaysonin aluetta edustava Kai Niinimäki, jotka valitsivat voittajaksi VJ SELLEKin.  Yleisöäänestyksen voitti VJ Indigo. 

VJ-kilpailun finalistit miksaavat työnsä livenä DJ:n soittamaan musiikkiin. 

DJ Serial Kitty. 

VJ SELLEK ja VJ Mikko Lappi. (Kuvat: Kimmo Siniluoto)

JÄRJESTÄJÄ & KUMPPANIT

VJ-kilpailun järjestää Tampereen elokuvajuhlat yhteistyössä Projion, Stereo:ID:n ja Finlaysonin alueen kanssa.
Kilpailun toteutuksen Finlaysonilla mahdollistaa Työeläkeyhtiö Varma.

Vuoden 2023 VJ-kilpailua ovat lisäksi tukemassa Jakopalvelu, Panimoravintola Plevna, Barbus, Lippu.fi ja Finnkino.

Kiitokset kaikille kumppaneille!

 

Ajankohtaiset