VJ-kilpailu tulee taas! Haku alkaa 15.8.

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu järjestetään jälleen lokakuussa Media- ja valotaiteen tapahtuma Projiossa Väinö Linnan aukiolla. Kilpailuhaku on avoinna 15.8.–24.9.2023 kaikille Suomessa asuville VJ-taiteen tekijöille, ja mukaan toivotaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tekijöitä. Osallistuminen on maksutonta, ja mukaan voi hakea lähettämällä 1–2 minuutin mittaisen demovideon FilmFreeway-palvelussa.

VJ-kilpailun finaali käydään livenä Projion lauantai-illassa 21.10. neljän esikarsinnasta finaaliin valitun tekijän kesken. Tapahtumapaikkana on Finlaysonin alueella sijaitseva Väinö Linnan aukio, jonne yleisö pääsee seuraamaan kilpailua maksutta. Finalistit valitsee kilpailun tuomaristo, joka päättää myös 600 euron pääpalkinnon voittajan. Lisäksi jokaiselle osallistujalle kustannetaan matkat ja majoitus Tampereen kisapaikalle sekä 300 euron osallistumiskorvaus.

Luvassa on leikkimielinen mutta näyttävä live-visuaalien mittelö, jonka tarkoituksena on juhlistaa ja esitellä VJ-kulttuuria julkisessa ja kaikille avoimessa kaupunkitilassa. Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan VJ-kilpailun sivuilla elokuussa ennen kilpailun avautumista.

Aikataulu

Esikarsinta 15.8.–24.9.
Finalistien julkistus 2.10.
Live-kilpailu Tampereella Väinö Linnan aukiolla lauantaina 21.10.

Palkinnot

Pääpalkinto 600 euroa
Osallistumiskorvaus kaikille finalisteille 300 euroa
+ Sponsoripalkinto yleisön suosikille

Lue lisää: VJ-kilpailu

Voittajan valitsee Tampereen elokuvajuhlien asettama tuomaristo.
Kilpailun järjestämisen Finlaysonin alueella mahdollistaa Työeläkeyhtiö Varma.