Sisters with Transistors ensi-illassa tänään

Varsinainen festivaali on jo puolivälissä, mutta vaikuttavista lyhytelokuvanäytöksistä ja ajankohtaisista dokumenteista saa nauttia onneksi vielä ensi viikollakin! Suurin osa ohjelmistosta on katsottavissa ja verkkolipunmyynti jatkuu aina sunnuntaihin 21.3. asti Festhome TV:ssä.  Myös kaikkien festivaalipassien katseluoikeudet jatkuvat 21.3. asti. Vielä ehtii siis mainiosti mukaan elokuvan juhlaan!

Tänään perjantaina iltaa tähdittää Sisters with Transistors -dokumentin (Iso-Britannia 2020) Suomen ensi-ilta klo 18.30. Näytös esitetään Festhome TV:ssä, eikä siitä jää tallennetta. Kannattaa siis olla linjoilla täsmällisesti klo 18.30, jotta elokuva ei jää näkemättä. Dokumentti kartoittaa elektronisen musiikin uutta historiaa uraauurtavien naisten kautta. Näytöksen jälkeen Festhome TV:ssä nähdään myös ohjaaja Lisa Rovnerin haastattelu ja  The Space Ladyn (Susan Dietrich) minikonsertti.

Elokuvakerho Monroen Leffapiiri ja kotimaiseen kilpailuun valittujen lyhytelokuvien ohjaajien haastattelut jatkuvat myös tänään perjantaina. Leffapiirissä käsitellään näytöstä AV-Arkki 2: Liikkumatilaa klo 16 alkaen, ja ohjaajahaastatteluissa ovat tänään vuorossa nämä ohjaajat:

  • Shahi Derky (Leftovers)
  • Marja Helander (Suodji)
  • Marjo Levlin (Ellipsis)
  • Tuomas Kurtakko (Überfrog)
  • Ilja Rautsi (Night of the Living Dicks)
  • Olli Huttunen (Idea)
  • Virpi Suutari (Kansanradio – Runonlaulajien Maa)

Kansainvälisen ja kotimaisen kilpailun yleisöäänestyksessä ehtii äänestämään vielä huomiseen lauantaihin klo 12:een asti. Äänestys tapahtuu Festhome TV:ssä. Katso tarkemmat äänestysohjeet täältä.

Festivaalille akkreditoituneille ammattilaisvieraille on tarjolla paneelikeskusteluja ja muita tapahtumia aamusta iltaan. Klo 9 alkaa ensisijaisesti sijoittajille tarkoitettu tapahtuma elokuva- ja TV-sisältöihin sijoittamisesta, ja klo 12 keskustellaan monikulttuurisuudesta ja johtamisesta kansainvälisissä tuotannoissa. Script Tampere 2021 -tapahtumassa klo 16 vieraana on Babylon Berlin -sarjan käsikirjoittaja ja luoja Henk Handloegten ja klo 18 tilaisuudessa keskustellaan Sisäilmaa -sarjasta käsikirjoittaja, ohjaaja Tiina Lymin ja käsikirjoittaja Juha Lehtolan kanssa.

Jos näiden tapahtumien ja koko Festhome TV:ssä tarjolla olevan näytöskattauksen lomaan kaipaa vielä lisää ohjelmaa, kannattaa kurkata, mitä tulevaisuuden toivot ovat saaneet aikaan Pirkanmaan elokuvakeskuksen lyhytelokuvatyöpajoilla. PEK – Elokuva välineenä -tapahtumassa on esillä nuorten tekemiä lyhytelokuvia ympäristöteemaisesta Roskapätkät-projektista (järjestäjinä Pirkanmaan elokuvakeskus ja Pirkanmaan jätehuolto) sekä Tampereen elokuvajuhlien ja Pirkanmaan Osuuskaupan mielenterveys-teemaiselta nuorten lyhytelokuvakurssilta.