Script Tampere 2021

To 11.3. – pe 12.3. | Suomeksi ja englanniksi | Online

Perinteinen käsikirjoittamiseen keskittyvä Script Tampere starttaa kahdeksannen kerran Tampereen elokuvajuhlilla. Ohjelma on tehty yhteistyössä 6Aika-kaupunkien Virtual Writer’s Room -hankkeen kanssa. Script Tampereen maksuton ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Ohjelman eri osiot striimataan, ja ne ovat katsottavissa tallenteina 21.3.2021 asti. Tallenteet näkyvät ainoastaan ennakkoon ilmoittautuneille sekä festivaalille akkreditoituneille osallistujille. Scriptin ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 10.3.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Mikäli haluat vielä ilmoittautua, laita sähköpostia osoitteeseen kati-anne.leino [at] tff.fi
Script Tampere 2021

TORSTAI 11.3.

Script Tampere 2021: Eeva Putro (Tove) – How to Break in As a New Writer

To 11.3. | Klo 13.00–14.00 | Englanniksi
Moderaattori: Johanna Karppinen

Tove Janssonin elämänkertaelokuvan “Toven” käsikirjoittaja Eeva Putro kertoo käsikirjoittamisen prosesseista ja miten hän sai myytyä ensimmäisen käsikirjoituksensa. Lisäksi Putro kertoo välttämättömien kontaktien muodostamisen haasteista ja työn löytämisestä Suomen elokuvateollisuudessa, kun ensimmäinen tutkinto onkin hankittu Suomen ulkopuolella.

KATSO TÄSTÄ TOVE (2020) ELOKUVAN TRAILERI ENNEN TÄTÄ OSIOTA

Eeva Putro (Photo: Okko Oinonen)

Eeva Putro – Näyttelijä ja käsikirjoittaja

Eeva Putro on suomalainen monikielinen näyttelijä ja käsikirjoittaja. Putro suoritti elokuva- ja teatterinäyttelemisen tutkinnon St. Petersburg State Academy of Theatre Arts instituutissa vuonna 2008 ja käsikirjoittajan tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa vuonna 2019.

Putro on työskennellyt Suomessa monissa elokuva- ja teatteriproduktiossa, kuten useissa produktioissa Suomen kansallisteatterissa. Ulkomailla hän on työskennellyt teattereissa ja elokuvarooleissa Venäjällä, Tanskassa ja Ruotsissa. Putro puhuu sujuvaa suomea, ruotsia, englantia ja venäjää.

Putron viimeisimpiä elokuvarooleja ovat muun muassa roolit elokuvissa “Tove” (2020), “Breeder” (2020 Denmark), “Gone” (2019), “Innuendo” (2017 Australia, Finland) ja “The Unknown Soldier” (2017). Putro näytteli myös lyhytelokuvassa ”Sirocco” joka voitti Grand Prix Odense Film Festivalilla vuonna 2013.

Eeva Putron ensimmäinen täyspitkän elokuvan käsikirjoitus oli elokuvaan “Tove”. “Tove” kertoo Tove Janssonista, maailmankuulusta suomalaisesta kirjailijasta, taidemaalarista ja Muumien luojasta. Aikaisemmin Putro on käsikirjoittanut useampia queer-teemaisia lyhytelokuvia, kuten elokuvan “Buying a Dildo”, joka voitti yleisöpalkinnon Out Here Now Kansas City LGBT Film festivalilla USA:ssa vuonna 2013.

Script Tampere 2021: Ronnie Sandahl (Borg vs Mcenroe) – How to Deal with Truth in Biopics And Films Based on Real Events

To 11.3. | Klo 16.00–17.00 | Englanniksi
Moderaattori: Johanna Karppinen

Elokuvien “Borg vs McEnroe” ja “Tigers” käsikirjoittaja Ronnie Sandhal kertoo, miten hän lähestyy elämänkertojen ja tositapahtumiin perustuvien elokuvien käsikirjoittamista.

KATSO TÄSTÄ TIGERS ELOKUVAN TRAILERI ENNEN TÄTÄ OSIOTA

Ronnie Sandhal

PERJANTAI 12.3.

Virtual Writers’ Room -hanke järjestää TV-sarjojen käsikirjoittamista ja Writers’ Room -työskentelyä käsittelevän Master Class -tapahtuman perjantaina 12.3.2021 Tampereella.

 

Script Tampere 2021: VWR-hankkeen loppuseminaari

Pe 12.3. | Klo 14.00–15.15 | Suomeksi

Keskustelemassa:

  • Timo Lehti​, käsikirjoittamisen lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Teppo Nuutinen​, käsikirjoittamisen lehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Miira Karhula​, käsikirjoittaja, Warner Bros. Suomi

VWR-hankkeessa on koulutettu nuoria käsikirjoittajia toimimaan ammattimaisissa käsikirjoittajaryhmissä, erityisesti virtuaalisia työkaluja hyödyntäen. Koulutettavat esitellään tilaisuudessa. Lisäksi esitellään myöhemmin keväällä julkaistava writers’ room -opas käsikirjoittajahuoneessa työskentelyyn.

 

Script Tampere 2021: The Future of Storytelling

Pe 12.3. | Klo 16.00–17.30 | Englanniksi

Vieras:

  • Henk Handloegten, käsikirjoittaja, Babylon Berlin -sarjan luoja

Keskustelun aiheisiin kuuluu: luomis- ja kirjoittamisprosessit askel askeleelta, käsikirjoittajahuoneen työtavat, hahmo vs. juoni rikossarjoissa ja rikosgenren tulevaisuus.

Moderaattori: Miira Karhula

 

Henk Handloegten

Henk Handloegten, born 1968, studied film at the Berlin Film Academy (dffb) and received multiple awards for his graduation film PAUL IS DEAD, including the Grimme Prize. This was followed by several TV plays and crime thrillers as well as other successful features like „LEARNING TO LIE” and „SUMMER WINDOW“ and co-writing of the script for the international hit „GOOD BYE, LENIN“. He creates, writes and directs „BABYLON BERLIN” together with Achim von Borries and Tom Tykwer. Currently, Season 4 of this international hit is in production.

 

Script Tampere 2021: Case Study: Sisäilmaa

Pe 12.3. | Klo 18.00–20.00 | Suomeksi

Keskustelemassa:

  • Tiina Lymi​, käsikirjoittaja, ohjaaja
  • Juha Lehtola​, käsikirjoittaja

Sisäilmaa-sarja on noussut ilmiöksi: Miten tehdä vaikuttavaa komediaa aiheesta, joka draaman kannalta on lähtökohtaisesti epäseksikästä ja epävisuaalista? Miten roolit jakaantuivat kahden hengen kirjoittajatiimissä?

Moderaattori: Sami Keski-Vähälä

 

Tiina Lymi (Photo: Panu Pälviä)
Juha Lehtola

 

Virtual Writers' Room, Metropolia, TAMK, 6Aika, Leverage from the EU 2014–2020, EU European Social Fund