PEK – Elokuva välineenä

PEK – Elokuva välineenä

Kieli: FinKesto: min

  • karttaikoni Cine Atlas 1

  • ikärajaikoni 12 (voi aiheuttaa ahdistusta)

Pirkanmaan elokuvakeskus ry (PEK) on vuodesta 1982 saakka edistänyt elokuvakulttuuria. Erilaisten työpajojen järjestäminen on tärkeä osa elokuvakeskuksen toimintaa. Elokuva välineenä -näytöksissä esitellään työpajojen antia.

 

PEK – ELOKUVA VÄLINEENÄ 1

 

TI 7.3. | 11:30–15:30 | CINE ATLAS 1 | FIN | VAPAA PÄÄSY

 

LUONNOLLINEN ELOKUVA 11:30

Näytöksessä esitetään viisi lukiolaisten kanssa osallistavasti tehtyä dokumenttia. Teemoina toimivat mm. metsästys, hakkuut, luonnonsuojelu, hevoset sekä yrtit ja sienet. Näytöksen kahdessa viimeisessä elokuvassa on voimakkaita kohtauksia, jotka voivat aiheuttaa ahdistusta.

Luonnollinen elokuva -hankkeen ohjasi sekä mahdollisti Pirkanmaan elokuvakeskus. Mukana menossa oli Martat, Ruoveden lukio, Tammerkosken lukio, Tampereen yhteiskoulun lukio, Ahvenisjärven koulu, Ruoveden metsästysseura sekä aiheisiin liittyvät eri asiantuntijat.

 

ROSKAPÄTKÄT 13:15

Lajittelu ja kuluttaminen ovat tämän näytöskokonaisuuden sekä meneillään olevien pirkanmaalaisten nuorten Roskapätkät-projektin elokuvien aiheita. Puolet elokuvista tehdään kevään 2023 aikana, ja festivaalille tulevia kuvattiin kouluryhmien kanssa vielä nyt alkuvuodesta.

Kankaalla nähdään jätteen käsittelyyn liittyviä katastrofaalisia ylilyöntejä, niin ihmisten kuin mystisten olentojenkin puolesta. Lego-kaupungin johtajat päättävät viimeisenä keinona ampua kaiken syövää oliota ydinaseella, ja ihmiskunta rakentaa ison robotti-imurin suojellakseen maailmaa kasvavilta jätekasoilta. Animaatioiden lisäksi vilkaisemme tulevaisuuden Parkanoon, joka luokitellaan ydintalven vuoksi asumiskelvottomaksi. Paikallinen Varpu ei silti halua jättää kotia eikä kirkkoa.

Näytöksessä esitetään yläkouluissa sekä lukioissa valmistuneita elokuvia Tampereelta, Lempäälästä, Parkanosta ja Ylöjärveltä.

Ympäristöteemaisen ja osallistavan mediakasvatusprojektin mahdollisti Pirkanmaan jätehuolto sekä Pirkanmaan elokuvakeskus.

 

 

Pirkanmaan elokuvakeskus, logo.     Pirkanmaan jätehuolto, logo.

 

 

PEK – ELOKUVA VÄLINEENÄ 2

HAASTEELLISET PROJEKTIT

 

TI 7.3. | 18:00–19:30 | CINE ATLAS 1 | KESTO: 52min | FIN | SALLITTU | VAPAA PÄÄSY

 

Pirkanmaan Elokuvakeskus on tehnyt laajaa mediakasvatustyötä. Sitä on tehty myös yhteisöille, joissa elokuvan tekemiseen liittyy haasteita. Näissä prosesseissa on pyritty vahvistamaan osallistujien yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja ja ilmaisuvalmiuksia. Osallistujia on innostettu kertomaan omia tarinoitaan. Näytöksessä esitetään neljä lyhytelokuvaa, jotka ovat valmistuneet erilaisten kohderyhmien kanssa. Tekijät ovat toimineet elokuvaprosessin eri tehtävissä ammattitaiteilijan valmennuksessa. Pirkanmaan Elokuvakeskus on toteuttanut nämä lyhytelokuvaprosessit Tredun Pikkukorventien kone- ja tuotantotekniikan, Nokian seurakunnan erityisnuorisotyön, Nokian Harjuniityn koulun pienryhmän ja Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry:n kanssa. Teosten valmistumista on tukenut Sipilä säätiö, Nokian seurakunta ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

 

 

Pirkanmaan elokuvakeskus, logo.