Kilpailut

Tampereen elokuvajuhlien kansainvälinen ja kotimainen kilpailu avataan 5.5.2021. Viime vuonna kotimaiseen ja kansainväliseen kilpailuun lähetettiin yli 6 000 elokuvaa, joista esiraati valitsi kilpailuihin 92 elokuvaa.

Tänä vuonna elokuvan voi jälleen ilmoittaa mukaan kahden eri alustan kautta: käytössä ovat Shortfilmdepot ja Film Freeway. Kilpailut ovat auki joulukuun ensimmäiseen päivään asti ja valitut elokuvat tullaan julkistamaan helmikuussa 2022 (viikolla 6).

Tampereen elokuvajuhlien voittajat valitsee festivaalin kotimainen ja kansainvälinen tuomaristo. Lisäksi omat palkintonsa jakavat Risto Jarva -tuomaristo, Kirkon Mediasäätiön tuomaristo sekä Nuorisotuomaristo. Palkitut elokuvat julkistetaan palkintoseremoniassa sunnuntaina 13. maaliskuuta 2022.

Kilpailut 2022 – Säännöt

Palkinnot

Festivaalin pääpalkinto on 5 000 €:n arvoinen Grand Prix ja Suudelma-patsas. Lisäksi festivaalilla jaetaan useita muita palkintoja ja kunniamainintoja.

Tutustu palkintoihin

Palkitut elokuvat 2021

Kansainvälisen kilpailun pääpalkinnon eli Grand Prix:n on voittanut Suzannah Mirghanin fiktiivinen lyhytelokuva Al-Sit (Sudan, Qatar 2020).

Kotimaisessa kilpailussa alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon sai Sawandi Groskindin Where to Land (Suomi 2020) ja yli 30-minuuttisten dokumenttien pääpalkinnon Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan elokuva Lost Boys (Suomi 2020).

 

Katso lista palkituista elokuvista

Ajankohtaiset