Elokuvajuhlien näytöksiin saa tänä vuonna myös ympäristölippuja

Vuoden 2024 Tampereen elokuvajuhlien uutuutena on mahdollisuus ostaa näytöksiin ympäristölippu. Ympäristölippu on joko yksittäinen näytöslippu tai sarjakortti, jonka hinnasta Tampereen elokuvajuhlat lahjoittaa kaksi euroa Luonnonperintösäätiön Suojele pala Pirkanmaata -kampanjaan.

Suojele pala Pirkanmaata on Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen (PiLY) ja Luonnonperintösäätiön yhteinen kampanja, jonka tavoitteena on suojella metsä- ja suoluontoa Pirkanmaalla. Kampanjan tarkoituksena on löytää sopivia luonnonsuojelukohteita, ja kerätä rahaa näiden alueiden ostamiseksi suojeluun.

Lisätietoja kampanjasta löytyy Luonnonperintösäätiön sivuilta ja kampanjaan voi osallistua myös omalla lahjoituksella.

Tampereen elokuvajuhlien ympäristölippuja voi tällä hetkellä ostaa sarja- ja supersarjakortteina. Yksittäiset näytösliput tulevat myyntiin 14. helmikuuta.

Ympäristölippujen hinnat: 

Yksittäinen näytöslippu                                         14€ (norm. 12€)
Palkittujen näytösten näytöslippu                   16,50€ (norm. 14,50€)
Sarjakortti (6 kpl näytöslippua)                         62€ (norm. 60€)
Supersarjakortti (10 kpl näytöslippua)           87€ (norm. 85€)

 

Ympäristölippuja voi ostaa Lippu.fi:n verkkokaupasta ja kivijalkapisteistä, sekä 4. maaliskuuta lähtien myös elokuvajuhlien omista lipunmyyntipisteistä. Lisätietoa lipputuotteista löydät nettisivujemme Liput-osiosta.

Tampereen elokuvajuhlat on sitoutunut edistämään omalta osaltaan ympäristövastuullisuutta. Käytännössä tämä näkyy muun muassa jätteiden lajittelulla sekä toimistolla että tapahtumapaikoilla, välttämällä kertakäyttökulttuuria sekä tarjoamalla elokuvajuhlien tapahtumissa vain kasvisruokaa. Lisätietoa Tampereen elokuvajuhlien ympäristövastuullisuudesta voi lukea nettisivujemme Vastuullisuus-osiosta.

Olennainen osa elokuvajuhlien sitoutumista ympäristövastuullisuuteen on tuoda ympäristöteemoja näkyväksi ohjelmistossa. Luonto ja ympäristö näkyvät ohjelmistossa myös tänä vuonna: Metsä-teemaohjelmistossa käsitellään metsää esimerkiksi metsätalouden ja suomalaisen kansanperinteen näkökulmista. Teemaohjelmistosta voi lukea enemmän ohjelmistojulkistuksia käsittelevästä artikkelista.

Tampereen elokuvajuhlilla jaetaan myös vuosittain Verso-vastuullisuuspalkinto. Verso jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa, ja se myönnetään sellaiselle suomalaiselle elokuvatuotannolle, joka ottaa huomioon ekologisen kestävyyden.