logo

Tampere Film
Festival

8.–12.3.2023

Ajankohtaiset

Euro Connection tulee taas!

Tampereen elokuvajuhlat etsii Euro Connection -yhteistuotantofoorumin suomalaisena edustajana lyhytelokuvahankkeita, jotka hyötyvät eurooppalaisesta osatuottajasta. Euro Connection on eurooppalaisten

Tampereen elokuvajuhlien kilpailuihin ilmoittautuminen on avattu

Ilmoittautuminen Tampereen elokuvajuhlien vuoden 2023 kilpailuihin on avattu. Kansainväliseen, kotimaiseen ja Generation XYZ -kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu verkossa FilmFreeway -palvelun kautta. Tämän lisäksi kansainvälisessä ja kotimaisessa kilpailussa on käytössä myös Shortfilmdepot-sivusto. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 1. joulukuuta 2022 saakka.

Lue lisää

Miten onnistuimme?

Anna meille palautetta ja vastaa kävijäkyselyyn!

Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lippuja vuoden 2023 festivaaleille.

Kävijäkysely

Festivaaliviikon kuvia

Lahjakkaat valokuvaajat ikuistivat jälleen Tampereen elokuvajuhlia 2022. Vieraile kuvagalleriassamme ja palaa festariviikon iloisiin tunnelmiin.

 

Kuvagalleria

Tampereen elokuvajuhlat 8.–12.3.2023

Viisi päivää maailman parhaita lyhytelokuvia, dokumentteja, tapahtumia ja ainutkertaisia kohtaamisia.

Tampereen elokuvajuhlilla elokuvataiteen ystävät ja alan ammattilaiset kohtaavat vuosittain maaliskuussa. Tapahtuma järjestetään 53. kerran 8.–12. maaliskuuta 2023.

 

Lue lisää meistä

“Ehkä kaikista eniten minua inspiroivat ihmiset.”

Tampereen elokuvajuhlilla nähdään Luca Tóthin surrealistisia, värimaailmaltaan täyteläisiä, dialogittomia animaatiota, joiden aiheet usein kumpuavat ihmisten välisestä kanssakäymisestä. Haastattelussa Luca Tóth kertoo animaatioiden tekemisestä.

Lue haastattelu

”Tubthumping oli aikoinaan hymni sitkeydelle, sisulle ja vastaantaistelulle. Voisiko se olla sitä taas?”

I Get Knocked Down (2021, Iso-Britannia) saa Suomen ensi-iltansa Tampereen elokuvajuhlilla.  Viestintäassistentti Mirjami Vertainen haastatteli dokumentin ohjaajia Dunstan Brucea ja Sophie Robinsonia, jotka kertoivat mm. kuinka heidän yhteistyönsä alkoi, miten elokuvanteko sujui ja millainen heidän mielestään on Chumbawamban kulttuuriperintö.

Lue haastattelu
Teemu Raudaskoski ja Inka Hannula

”Lopputulos on aina yllätys.”

Tampereen elokuvajuhlien uusi värikäs festari-ilme on kerännyt jo kiitosta herkullisuudellaan. Ihastusta herättänyt abstrakti teos on Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken yhteismaalaus.

Lue artikkeli

    Yhteistyössä