VJ-kilpailun voittajaksi valittiin AnniMurtosaariArt 

VJ-kilpailun finalistit 2023: VJ KeFF, monautomaton, Twilight Courier sekä kilpailun voittanut AnniMurtosaariArt. Kuva: Kimmo Siniluoto

Videotaiteen tekijöille suunnattu VJ-kilpailu huipentui lauantaina 21.10. Väinö Linnan aukiolla, jossa neljä finaaliin valittua video jockeyta pääsi esittämään kilpailuun valmistelemansa visuaalit livenä yleisön ja tuomariston edessä. Tampereen elokuvajuhlien järjestämä kilpailu toteutettiin osana Finlaysonin aukiolla järjestettävää media- ja valotaiteen Projio-tapahtumaa nyt jo toisen kerran, ja esityksiä kävi illan aikana seuraamassa arviolta 1000 kävijää. 

Vanhojen tehdasrakennusten seiniin heijastettuja videoprojisointeja olivat arvioimassa kilpailun ammattilaistuomarit Hannu Hellsten (VJ Hellstone), Suvi Parrilla (VJ SSuvereeni) ja Teemu Raudaskoski (VJ QI) sekä yleisö, joka valitsi esityksistä myös oman suosikkinsa yleisöäänestyksellä. Sekä tuomariston että yleisön valinta kilpailun voittajaksi oli AnniMurtosaariArt, jolle myönnettiin 600 euron pääpalkinto sekä Lippu.fi:n myöntämä yleisöäänestyksen sponsoripalkinto.

AnniMurtosaariArtin lisäksi finaalissa kilpailivat VJ KeFF, monautomaton sekä Twilight Courier. Kilpailun musiikkivalinnoista vastasi paikan päällä soittanut DJ Serial Kitty

Visuaalista karkkia inspiroivassa ympäristössä

AnniMurtosaariArtin taustalla vaikuttava VJ ja somistustaiteilija Anni Murtosaari sekä kilpailussa avustamassa ollut Jaron ”Jaroneko” Räty tekevät tiiminä somistus- sekä led- ja visuaalikeikkoja nimellä Dekoneko. Anni Murtosaarella on 10 vuoden kokemus tapahtumasomistuksen parissa, jonka kautta myös kiinnostus valo- ja VJ-taiteeseen on herännyt. 

Palkintopuheessaan voittaja kehui kilpailun ympäristöä ja vaivattomuutta: paljon keikkaa tekevälle VJ:lle ilta ei aiheuttanut suuria yllätyksiä, mutta erityisen mieleistä oli, että kilpailussa ei tarvinnut itse huolehtia tekniikasta tai projektorien kanssa säätämisestä:

Oli kiva päästä tarjoamaan visuaalista karkkia näin isolle seinälle! Aika oli kuitenkin jokseenkin lyhyt verrattuna siihen, että normaalisti VJ-setit voi kestää koko yön. Siinä ehtii päästä aika hyvään flow’hun, kun taas nyt sai vähän miettiä, että mitäs tässä oikein paukuttelee vartin ajan. 

Anni Murtosaari hurmasi tuomariston monipuolisuudellaan

Lyhyestä esiintymisajasta huolimatta, AnniMurtosaariArtin live oli nähtävää täynnä. VJ:n 15-minuuttinen esitys sisälsi tuomariston mukaan paljon yksityiskohtia, ja lyhyessä ajassa ehdittiin nähdä runsaasti erilaista sisältöä ja vakuuttavaa teknistä osaamista. Lisäksi kahta seinää hyödynnettiin lahjakkaasti ja esityksessä oli myös erottuvia tarinallisia elementtejä. 

–  Kisan voitti tällä kertaa kokeneempi tiimi, AnniMurtosaariArt, jonka esitys oli innostava, monipuolinen ja eli hienosti musiikin mukana. Tiimi osasi rytmittää sisällön ja oli huomioinut hyvin myös rakennusten yksityiskohdat. Kaiken kaikkiaan kilpailu oli upea ja Väinö Linnan aukiolla oli lämmin tunnelma koko illan. Kilpailijoiden kesken oli hyvä yhteishenki, ja oli hienoa että mukana oli myös uusia visualisteja tuorein ideoin, kommentoi tuomariston puheejohtaja Hannu Hellsten. 

Tampereen elokuvajuhlat kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita sekä yleisöä, joka loi tapahtumaan iloisen ja innostuneen ilmapiirin koko illaksi. Väinö Linnan aukiolla viihdyttiin VJ-taiteen parissa alusta loppuun viileästä säästä huolimatta. Kiitos onnistuneesta tapahtumasta kuuluu myös kaikille tapahtuman kumppaneille, erityisesti Projiota järjestävän Stereo:ID:n väelle.

Seuraavan kerran elokuvajuhlien tapahtumista päästään nauttimaan 6.–10.3.2024 järjestettävällä festivaalilla. Nähdään silloin!

Ihmisiä aukiolla katsomassa talon seinustaan heijastettua teosta.

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu järjestettiin Väinö Linnan aukiolla 21.10.2023 yhteistyössä Stereo:ID:n, Projion ja Finlaysonin alueen kanssa. Kilpailun mahdollisti Finlaysonin kiinteistöistä vastaava Vakuutusyhtiö Varma. Muina kilpailun yhteistyökumppaneina olivat Jakopalvelu, Panimoravintola Plevna, Barbus, Lippu.fi ja Finnkino.