Arto Koskinen

Arto Koskinen (s. 20. tammikuuta 1962 Alatornio) on suomalainen, pitkän linjan elokuvaohjaaja, joka on tehnyt lukuisia dokumentti- ja TV-elokuvia. Hänen esikoisohjauksensa, pitkä näytelmäelokuva Kahlekuningas valittiin muun muassa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan lastenelokuvien kategoriaan, sekä sai parhaan miessivuosa-Jussin (Heikki Hela) ja parhaan äänisuunnittelun Jussin (Olli Pärnänen), ollen ehdolla myös parhaasta käsikirjoituksesta. Elokuva voitti myös palkinnon parhaasta esikoisohjauksesta Durangon elokuvajuhlilla 2004. Hänen viimeisin dokumenttielokuvansa oli Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina, joka valittiin mm. Amsterdamin dokumenttielokuvafestivaalien, IDFA:n, panoraamasarjaan.

Ina Pira

Ina Pira on Vimeon Staff Picks -osion kuraattori. Ennen Vimeo-pestiään Ina on toiminut ohjelmapäällikkönä Hamptonsin, Montclairin ja Sarasotan elokuvajuhlilla. Ohjelmistojen suunnittelun lisäksi Ina on auttanut valitsemaan käsikirjoituksia Hamptons Screenwriters Labiin ja muihin ympärivuotisiin ohjelmiin. Ina on toiminut tuomarina festivaaleilla ja esitelmöinyt elokuvafestivaaleista, online-ohjelmasuunnittelusta ja digitaalisesta jakelusta. Ina toimii North Bend -elokuvajuhlien neuvoa-antavassa toimikunnassa.

Tytti Rantanen

Tytti Rantanen on työskennellyt vuodesta 2016 mediataiteen keskus AV-arkin ohjelmakoordinaattorina. Elokuva-alalla hän aloitti vuonna 2010 Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin tiedottajana. Tällä hetkellä hän tutkii päivätyönsä rinnalla Tampereen yliopiston Kertomuksen vaarat -hankkeessa dokumentaristien itsen kertomista dokumenttielokuvassa. Rantanen on lisäksi yksi tamperelaissyntyisen filosofisen niin & näin -aikakauslehden päätoimittajista ja on luotsannut lehden elokuvapalstaa vuodesta 2013. Rantasen kirjoituksia on julkaistu myös muun muassa AVEK-lehdessä, Filmihullussa, Lähikuvassa, Nuoressa Voimassa sekä Tuli & Savussa. Parhaillaan ja kaiken ohella hän luo viimeisiä silauksia väitöskirjaansa 1960- ja 1970-lukujen radikaalista ranskalaisesta elokuvasta ja kirjallisuudesta.