Nicole Fernández Ferrer

Nicole Fernández Ferrer on Pariisin Centre audiovisuel Simone de Beauvoirin toimitusjohtaja (feministi-, lesbo- ja homoelokuva-arkistot, jakelu, audiovisuaaliset työpajat, tuotanto, sukupuolisuuteen perustuvat elokuva-analyysit). Tällä hetkellä hän työskentelee vangittujen naisten ja nuorten kanssa yleishyödyllisen Prison Librarians -järjestön kanssa (näytöksiä, kuvauksia ja elokuva-analyyseja). Nicole on luennoinut naiselokuvasta ja feministisistä videoista New Yorkissa, Rio de Janeirossa, Pekingissä, Barcelonassa ja Taipeissa sekä toiminut tuomarina useilla festivaaleilla. Hän on suunnitellut ohjelmiston Pariisin Gay and Lesbian Film Festivalille sekä Créteilin kansainväliselle naiselokuvafestivaalille. Hän työskentelee kääntäjänä elokuvien ja kuvausryhmien parissa (espanjasta ja portugalista ranskaan). Hän on hallituksen jäsen 7ème Genressä, Archives du Féminismessä, Centre Hubertine Auclertissa ja Cinémas du Sud-Tiltissä. Nicole asuu ja työskentelee Pariisissa.


Adrian Silisteanu

Adrian Silisteanu on valmistunut elokuvaajaksi Bukarestissa ja opiskellut digitaalista elokuvantekoa Pariisin Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana hän on toiminut pääasiallisesti kuvaajana useissa elokuvissa, televisiosarjoissa ja mainoksissa, ja lisäksi hän on tuottanut, käsikirjoittanut ja ohjannut erinäisiä projekteja, mukaan lukien palkitun lyhytelokuvan Written/Unwritten.

Miia Tervo

Palkittu ohjaaja Miia Tervo (s. 1980) varttui Lapissa. Hänen opintojensa aikana tekemät elokuvat Hylje (2006), Lumikko (2009) sekä Santra ja puhuvat puut (2013) ovat kiertäneet laajasti ympäri maailmaa ja saivat ensi-iltansa Amsterdamin kansainvälisillä dokumenttielokuvajuhlilla. Sekä Hylje että and Lumikko ovat voittaneet Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun pääpalkinnon. Tämän lisäksi Lumikolle myönnettiin Tampereella myös Grand Prix – ja EFA-ehdokkuudet vuonna 2011, ja se on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. 

Myös Tervon ensimmäinen fiktiivinen lyhytelokuva Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia (2015) on voittanut palkintoja, ja sitä on esitetty useilla elokuvajuhlilla. Aurora (2019) on Tervon ensimmäinen täyspitkä elokuva, ja se saa ensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlien avajaiselokuvana. Tervolla on perhettä, ja hän rakastaa avantouintia niin saunomisen yhteydessä kuin ilmankin.

Birgitte Weinberger

Birgitte Weinberger johtaa OFF – Odensen kansainvälistä elokuvafestivaalia, jolla valitaan Tanskan Oscar- ja EFA-lyhytelokuvapalkintoehdokkaat. Weinberger on sekä hallinnollinen että taiteellinen johtaja, ja uransa aikana hän on nähnyt ja tuomaroinut tuhansia lyhytelokuvia. Birgitte pitää tiivistetyistä ja ytimekkäistä elokuvista, jotka ovat kestoltaan lyhyitä mutta vaikutukseltaan pitkäikäisiä. Hänen johdossaan OFF-festivaali on kasvanut paikallisesta tapahtumasta kansainväliseksi brändiksi, ja festivaalilla kävi yli 30 000 vierailijaa vuonna 2018. Birgitte Weinberger on 40-vuotias filosofian maisteri, joka on aiemmin toiminut laulajana. Hän on useiden lautakuntien jäsen, toimii Etelä-Tanskan yliopistolla tarkastajana ja on erittäin haluttu puhuja.

Koyo Yamashita

Koyo Yamashita on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Hän on johtanut Image Forum Festivalia vuodesta 2001 sekä toiminut Theater Image Forumin ohjelmapäällikkönä Tokion Shibuyassa vuodesta 2005. Yamashita on vieraillut ohjelmapäällikkönä ja kuraattorina useilla elokuva- ja mediataidefestivaaleilla sekä elokuvatapahtumissa niin Japanissa kuin ulkomailla, kuten Berliinin Transmedialessa, Brysselin Bozarissa, Jakartan Arkipel International Documentary and Experimental Film Festivalilla, Malesian Sea Shorts -lyhytelokuvafestivaalilla sekä Soulin New Media Festivalilla. Hän myös kuratoi japanilaisten nousevien indie-animaattorien elokuvanäyttely/DVD-projektin THINKING AND DRAWING (2001). Yamashita toimii elokuva- ja videokokoelman neuvonantajana Asian Culture Centerissä Gwangjussa, Koreassa. Hän on toiminut tuomarina useilla kansainvälisillä elokuva- ja taidefestivaaleilla mukaan lukien Hongkongin kansainvälisillä elokuvajuhlilla, Cannesin Directors’ Fortnightissa sekä Rotterdamin kansainvälisillä elokuvajuhlilla.