Leffapiirejä ja virtuaalisia Q&A-tilaisuuksia torstain ohjelmassa

Festivaali käynnistyi vauhdikkaasti avajaisseremonian ja tunnelmallisen Själö – Island of Souls -näytöksen siivittämänä. Historian ensimmäiset virtuaaliset elokuvajuhlat on nyt virallisesti ja juhlallisesti avattu, ja  elokuvaohjelmisto on katsottavissa Festhome TV:ssä.

Tänään torstaina ammattilaisohjelmisto alkaa toden teolla festivaalin Deal Room -tapahtumassa sekä YouTube-kanavalla. Akkreditoituneille vieraille on tarjolla paneelikeskusteluja animaatioiden rahoituksesta sekä genre-elokuvien moninaisuudesta ja uusista yleisöistä. Kaksipäiväisessä Script Tampere 2021 -tapahtumassa tänään ovat puhujina Tove Janssonin elämäkertaelokuva Toven käsikirjoittaja Eeva Putro sekä elokuvien Borg vs McEnroe ja Tigers käsikirjoittaja Ronnie Sandhal.

Näytösten jälkeisiä keskusteluja ja kokoontumisia kaipaaville on luvassa helpotusta Elokuvakerho Monroen Leffapiirissä, joka järjestetään Zoomissa torstaina, perjantaina ja lauantaina. Leffapiiri aloitetaan tänään klo 21 Generation XYZ 1 -näytöstä yhdessä puimalla. Osta siis liput näytökseen (5 €), katso näytös ennakkoon ja liity Leffapiirin Zoom-keskusteluun klo 21. Lisätiedot tapahtumasta Facebookissa.

Festivaalilla on ollut tapana järjestää elokuvanäytösten jälkeen myös Q&A-tilaisuuksia (kysy ja vastaa), joissa yleisö on saanut kysellä elokuvista herääviä kysymyksiä paikalla olevilta ohjaajilta. Verkkofestivaalilla ohjaajien haastatteluja toteutetaan monin tavoin, mutta perinteiset Q&A-tilaisuudetkin järjestetään torstaina, perjantaina ja lauantaina kotimaiseen kilpailuun valittujen lyhytelokuvien ohjaajien kanssa.

Torstain ohjaajahaastattelut alkavat klo 20 festivaalin Facebook-kanavalla. Liina Härkösen vetämässä tilaisuudessa mukana ovat nämä ohjaajat:

Stadin ammattioppilaitos – Mediastadin opiskelijat haastattelivat kaikki kotimaiseen kilpailuun valittujen pitkien dokumenttien ohjaajat. Löydät kaikki haastattelut Youtube-kanavaltamme. Youtube-kanavalle on kerätty haastatteluja ja videotervehdyksiä myös muiden näytösten, kuten Generation XYZ -kilpailun ja kansainvälisen kilpailun, ohjaajilta.

Muista äänestää suosikkiasi kotimaisen ja kansainvälisen kilpailun yleisöäänestyksessä! Äänestys on avoinna lauantaihin klo 12 asti. Kaikki kilpailuelokuvat ovat katsottavissa Festhome TV:ssä.

Antoisaa festivaalitorstaita!