Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu saa jatkoa syksyllä 2022

Kilpailuhaku avoinna: 25.5.–11.9.

VJ-KISA 2022, taustalla kuva rakennuksen seinästä

Tampereen elokuvajuhlat avaa haun live-muotoiseen VJ-kilpailuun, jonka finaali nähdään Media- ja valotaidetapahtuma Projiossa Tampereella 22.10.2022. Kilpailuhaku on avoinna 25.5.–11.9., ja mukaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat VJ:t (visual jockey) ja videotaiteen tekijät. Tampereen elokuvajuhlien asettama tuomaristo valitsee esikarsintaan lähetettyjen ennakkotöiden perusteella neljä finalistia, jotka kutsutaan mukaan lokakuussa järjestettävään live-kilpailuun. Kaikki finaaliin päässeet saavat osallistumisestaan 300 euron korvauksen, ja tuomaristo palkitsee kilpailun voittajan 600 euron pääpalkinnolla. Myös tapahtuman yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan.

VJ-kilpailun pilotti järjestettiin syksyllä 2021 viiden taiteilijan videomuotoisena kutsukilpailuna, jonka voittajaksi valittiin yleisöäänestyksellä Konsta Fedin teos ‘goofy-foot’. 

Vuonna 2022 kilpailu toteutetaan avoimella haulla, ja finaalissa VJ:t miksaavat ja sovittavat visuaalinsa reaaliajassa paikan päällä DJ:n soittamaan musiikkiin.

– Live-toteutus tuo kilpailuun yllätyksellisyyttä ja tämän tyyppinen kisatilanne vastaa hyvin VJ-taiteilijoiden oikeaa työympäristöä esimerkiksi klubeilla ja yökerhoissa, kommentoi Tampereen elokuvajuhlien ja VJ-kilpailun tuottaja Mikko Sorrela

Live-kilpailun tapahtumapaikka on Finlaysonin tehdasalueella sijaitseva Väinö Linnan aukio, jossa visuaalit projisoidaan Kuusvooninkisen ja Mehiläisen seinäpinnoille kahdella projektorilla. Kukin kilpailija saa esiintymisaikaa 20 minuuttia, jonka aikana visuaalit miksataan ja sovitetaan DJ:n soittamaan musiikkiin. Kilpailu järjestetään osana Projio-tapahtumaa, joka tuo Finlaysonin alueelle näyttävän valo- ja mediataiteen festivaalin jo kolmannen kerran 20.–25.10. Tapahtuma on maksuton, ja sen ohjelma sekä kilpailuteokset sopivat kaikenikäisille katsojille. VJ-kilpailijoiden visuaalit nähdään Projiossa lauantai-illan huipentumana klo 19.00–21.30.

VJ-artistien visuaalit ovat vuosien varrella vakiintuneet osaksi Tampereen elokuvajuhlien iltaklubien ohjelmaa, ja festivaalin toiminnanjohtaja Riina Mikkonen pitää tärkeänä, että innovatiivisille videotaiteilijoille löytyy sijaa myös valkokankailla sekä saavutettavissa kaupunkitiloissa. Maaliskuussa 2022 festivaalilla nähtiin ensimmäisen VJ-kilpailun voittaneen Konsta Fedin uusi teos Connection, jonka tekijä pääsi toteuttamaan Väinö Linnan aukiolla Tampereen elokuvajuhlien tukemana. Lokakuun live-kilpailussa alue pääsee jälleen parhaaseen loistoonsa, ja paikalle saapuville on tarjolla taatusti ainutkertainen visuaalinen elämys!

Lue lisää kilpailusta täältä: VJ-kilpailu 2022

VJ-kilpailun järjestää Tampereen elokuvajuhlat yhteistyössä Stereo:ID:n, media- ja valotaidetapahtuma Projion ja Finlaysonin alueen kanssa. Kilpailun mahdollistajana toimii Varma. 

 

* Artikkelia muokattu ma 3.10. kilpailun aikataulujen osalta.