Tampereen elokuvajuhlien verkkoversio romahdutti päästöt

Tampereen 51. elokuvajuhlat oli myös ilmaston juhlaa. Verkkofestivaalina järjestetty festivaali keräsi huimat 115 000 katselukertaa ja onnistui samalla vähentämään päästöjään huomattavasti. Vuoden 2021 festivaalin päästöt olivat vuoden 2020 päästöistä 5,5 %, eli päästöt vähenivät huimat 94,5 %.

Roiman pudotuksen selittää pandemian aiheuttamat muutokset. Suurimmat päästöt vuoden 2020 festivaaleilla aiheutuivat matkustamisesta, jonka prosenttiosuus päästöistä oli 84 %. Tänä vuonna matkustuksen osuus oli kokonaispäästöistä 11 %. Sen sijaan vuoden 2021 festivaalin suurin päästöjen aiheuttaja oli tilat 38,8 %:n osuudella.

Verkkofestivaalin tuoma kävijämäärä ja samalla merkittävä hiilijalanjäljen pieneneminen rohkaisee Tampereen elokuvajuhlia järjestämään jatkossakin tapahtumia ja näytöksiä verkossa. 

Tampereen elokuvajuhlien päästöjen laskenta ja kompensointi toteutetaan yhteistyössä Compensate-organisaation kanssa. 

 

“Lopputulos on aina yllätys.“

Filkkari-ilmeen 2022 taiteilijoiden teoksissa näkyy improvisaation ilo Tampereen elokuvajuhlien uusi värikäs festari-ilme on kerännyt jo kiitosta herkullisuudellaan.

Cine Atlas -teatterin aula / Lobby of the Cine Atlas

Festivaali muuttaa Cine Atlakseen

Tampereen elokuvajuhlat saa maaliskuussa uuden tapahtumapaikan, kun suurin osa ohjelmistosta siirtyy elokuvateatteri Plevnasta Koskikeskuksen Cine Atlakseen. Festivaalin

Talkoolaishaku on käynnissä!

Etsimme täysi-ikäisiä, innokkaita ja festivaalihenkisiä tyyppejä mukaan filkkareiden mahtavaan talkoolaisporukkaan auttamaan tapahtuman järjestelyissä! Elokuvajuhlat 2022 on tarkoitus