Tampereen elokuvajuhlat siirtyy verkkoon

Tampereen elokuvajuhlia vietetään tänä vuonna 10.–14. maaliskuuta. Arvaamattomasti etenevän Covid-19-pandemian vuoksi elokuvajuhlien hallitus on päättänyt, että festivaali järjestetään tänä vuonna ainoastaan verkossa. Yleisötilaisuuksien järjestämisestä luovutaan ennen kaikkea yleisön, vieraiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi.

Festivaali tuo verkkoon peräti 50 erilaista elokuvanäytöstä. Valikoimassa on yhteensä 250 lyhytelokuvaa sekä lukuisia pitkiä dokumentteja, ja elokuvat ovat katsottavissa Festhome TV -katselualustalla 10.–21.3. välisenä aikana. Festivaalin avajaiset ja kilpailuelokuvien palkintoseremonia lähetetään suorina lähetyksinä Tampereen G Livelabista, minkä lisäksi myös festivaalin ammattilaisohjelma ja yleisötapahtumat siirtyvät verkkoon.

Vaikka päätös verkkofestivaaliin siirtymisestä oli vaikea, Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksonen näkee tilanteessa myös uusia mahdollisuuksia:

– Haluamme toimia vastuullisesti, ja mielestäni päätös oli ainoa mahdollinen tässä vakavassa tilanteessa. Olen kuitenkin vakuuttunut, että verkkofestivaalista tulee upea ja tähän erikoiseen aikaan sopiva. Vaikka kaikki on meille uutta, uskon että festivaali voi verkossa tavoittaa vakikävijöiden lisäksi myös paljon uutta yleisöä ympäri Suomen ja miksei kansainvälisestikin. Teemme parhaamme sen eteen, että saamme filkkareiden ainutlaatuisen hengen välittymään myös kotikatsomoihin.

Tampereen elokuvajuhlien ohjelmisto julkistetaan 17.2., ja lipunmyynti verkkonäytöksiin alkaa 3.3. Festivaalin kilpailuvalinnat julkistetaan tiistaina 2.2.

Festivaalin sarjaliput eivät ole käytössä verkkofestivaalilla. Jo ostetut sarjaliput käyvät vuoden 2022 festivaalille sellaisena tai rahojen palautusta voi hakea Lippupisteeltä 31.3. mennessä osoitteessa: web.lippu.fi/palautus.