Tampereen elokuvat järjestää vuoden 2021 festivaalilla uuden kansainvälisen Generation XYZ -kilpailun. Lyhyille genre-elokuville tarkoitettuun kilpailuun voi ilmoittautua FilmFreewayn kautta 15.12.2020–15.1.2021. Genre-elokuvalla tarkoitetaan kilpailussa jännitys-, kauhu-, toiminta-, sci-fi- ja fantasiaelokuvia. Tutustu kilpailun ohjeisiin ja sääntöihin tarkemmin täällä.

Generation XYZ järjestetään yhteistyössä yhdysvaltalaisen XYZ Films -tuotantoyhtiön kanssa, jonka Dual-elokuvan kuvaukset päättyivät juuri Tampereella.

Lähdimme innolla mukaan löytämään ja tukemaan uutta näkemyksellisten elokuvatekijöiden sukupolvea yhdessä Tampereen elokuvajuhlien kanssa”, Aram Tertzakian, yksi XYZ:n perustajista, kommentoi. “Kautta aikain, lyhytelokuvat ovat toimineet ponnahduslautana esimerkiksi Martin Scorsesen, Sofia Coppolan ja Taika Waititin kaltaisille suurille ohjaajille.

Kilpailun kumppaneina ovat myös Film Tampere, Tampereen kaupunki, Tampereen kulttuuripääkaupunkihanke ja APFI – Audiovisual Producers Finland . Idea kilpailuun tuli alunperin Film Tampereelta. 

Yhteistyö XYZ Filmsin kanssa sujui Dual-tuotannossa hyvin ja yhteistyötä päätettiin syventää. Jaamme yhteisen intohimon alan tulevaisuuden kehittämistä kohtaan. Samalla kun suunnittelemme seuraavia tuotantoja, haluamme rakentaa seuraavan sukupolven tekijöille mahdollisuuksia päästä kiinni kansainvälisille markkinoille ja luoda kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia. Tämä uusi kilpasarja on tärkeä avaus, joita aloitettu yhteistyö tuo runsaasti lisää”, sanoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Tampereen elokuvajuhlilla riemuitaan yhteistyöstä ja uudesta kilpailusta:

Generation XYZ oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä! Korkeatasoiset kilpailut ovat olleet festivaalin ylpeyden aihe sen perustamisesta asti. Näen kilpailurepertuaarin laajentamisen hienona mahdollisuutena, jonka myötä festivaalimme ovet avautuvat myös uudenlaisille tekijöille ja yleisöille”, kommentoi toiminnanjohtaja Laura Laaksonen.

Kilpailuun valitut elokuvat julkistetaan 2. helmikuuta, ja ne esitetään Tampereen elokuvajuhlilla 10.–14. maaliskuuta 2021. Voittaja julkistetaan Tampereen elokuvajuhlien palkintoseremoniassa sunnuntaina 14. maaliskuuta. Palkintona kilpailussa on 2 000 euron rahapalkinto sekä näkyvä paikka XYZ Next Shorts -tilillä XYZ Filmsin Youtube- ja Vimeo-kanavilla.