Ilmaiset Moodkino-näytökset kutsuvat keskusteluihin

Moodkino-näytökset ottavat osaa ajankohtaiseen ja vakavaan yhteiskunnalliseen kysymykseen lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Kiusaamistapaukset ja vakavat väkivallan teot ovat lisääntyneet eikä kuolemantapauksiltakaan ole vältytty. Moodkinon ilmaisnäytökset ovat tunnin mittaisia ja suunniteltu keskustelunavauksiksi. Vakavista aiheistaan huolimatta näytöksiin on valittu elokuvia, joiden käsittelytapa on elämänmyönteinen.

Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksonen kommentoi näytöksiä näin:
“ Nuorten mielenterveyttä käsittelevillä Moodkino-näytöksillä on kuitenkin erityinen paikka sydämessäni, ja toivon todella, että ne löytäisivät yleisönsä esimerkiksi koulujen ja opettajien kautta.”

Moodkino 1 on suunnattu yläkouluikäisille: ranskalainen animaatio Têtard (2019) käsittelee sisarusten välisiä suhteita. Näytöksen kolme seuraavaa elokuvaa sijoittuvat kaikki koulumaailmaan: Étouffés (2020) kertoo belgialaisessa koulussa tapahtuvasta pitkäkestoisesta kiusaamisesta ja sen seurauksista kiusatulle sekä kiusaajalle. Pick (2019) näyttää, miten vaikeaa saattaa olla näyttäytyä sellaisena kuin haluaa. Toni_With_an_I (2019) -elokuvassa päähenkilö ei löydä paikkaansa reaalimaailmassa, mutta sen sijaan saa kannustusta ja ymmärtäjiä somessa.

Moodkino 2 on suunnattu toisen asteen opiskelijoille. Becky’s Weightloss Palace (2020) lainaa life hack -videoiden tyyliä ja käsittelee syömishäiriötä. Un día (2019) kertoo turvattomassa kodissa kasvavista sisaruksista, köyhyydestä ja väkivallasta, mutta lopulta myös luovuudesta ja sisarrakkaudesta. Dungarees (2019) -elokuvassa tavataan nuoret kyyhkyläiset, jotka todistavat ettei muiden mielipiteillä loppujen lopuksi ole väliä. I’m Not Your F***ing Stereotype (2019) ottaa kantaa syrjiviin ennakkoluuloihin.

Elokuvat voi katsoa ilmaiseksi kirjautumalla sisään Festhome TV -katselualustalle 10.–21.3. välisenä aikana. Kaikki elokuvat on tekstitetty englanniksi ja suomeksi.

Kuratoitujen elokuvien lisäksi nähdään satoa Pirkanmaan Osuuskaupan ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen yhteistyössä järjestämältä lyhytelokuvakurssilta, joka järjestettiin Lielahden yläkoulussa helmikuussa. Nuorten tekemien elokuvien punaisena lankana on mielenterveys, ja ne tulevat katsottavaksi 10.3. Tampere Film Festivalin Vimeo-kanavalle.

 

Students making an animation. Lielahden koulun oppilaat tekemässä animaatiota.

Kuva Lielahden koulun oppilaiden lyhytelokuvakurssilta, jossa nuoret tekivät kaksi animaatiota ja dokumentin. Elokuvissa käsitellään muun muassa skitsofreniaa, ahdistusta, syömishäiriöitä ja masennusta. 🎥

 

 

 

 

 

 

Tampere Film Festival Kiss -palkintoja rivissä.

Kilpailuelokuvat vuodelle 2023 on valittu

Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen ja kansainvälisen kilpailun sekä genre-elokuville suunnatun Generation XYZ -kilpailun elokuvat on valittu. Kaikki kilpailuun

Akkreditointi on auki

Media- ja elokuva-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden akkreditointi Tampereen elokuvajuhlille 2023 on avoinna verkkosivujen kautta 7.3. asti. Alennetut