Elokuvajuhlien ohjelmistoa katsottiin yli 60 000 kertaa

Tampereen elokuvajuhlat järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa verkkofestivaalina. Ohjelmistoa katsottiin Festhome TV -alustalla 10.–21.3. välisenä aikana yhteensä lähes 44 000 kertaa. Yksittäisiä lippuja ja festivaalipasseja myytiin noin 4 000 kappaletta.

Laajan lyhyt- ja dokumenttielokuvatarjonnan lisäksi festivaalin yhteydessä järjestettiin suorina lähetyksinä striimattuja keskustelutilaisuuksia ja muita tapahtumia, jotka olivat katsottavina festivaalin Youtube- ja Facebook -sivustoilla. Kaikki tapahtumat keräsivät Youtubessa ja Facebook-livessä yhteensä noin 16 500 katselukertaa.

Elokuvista eniten kiinnostivat festivaalin kotimaisessa kilpailussakin menestyneet dokumentit Suvi Westin Eatnameamet – Hiljainen taistelumme (Suomi 2021), Virpi Suutarin Kansanradio – Runonlaulajien maa (Suomi 2021) sekä Saara Hakkaraisen Hiljaisuus (Suomi 2020).

Tapahtumista eniten kiinnostusta herättivät keskustelutilaisuus Ohjaajan valta ja vastuu sekä taiteen tekemisen etiikka, palkintoseremonia, avajaisseremonia sekä Script Tampere 2021 -tapahtumat.

Tämän vuoden kävijäluvut ylittivät odotuksemme mennen tullen niin lipunmyynnin kuin katselukertojenkin suhteen”, festivaalin toiminnanjohtaja Laura Laaksonen riemuitsee. “Uusi toteutustapa mahdollisti aiempaa laajemman yleisön osallistumisen festivaalille ja toisaalta lisäsi katsojien valinnan vapautta, kun ohjelmisto ei ollut sidottu tiettyyn aikatauluun. Toivon kovasti, että ensi vuonna voisimme viettää festivaalia elokuvateattereissa, mutta tämän vuoden oppeja hyödynnetään taatusti myös jatkossakin.”

Tampereen 52. kansainväliset elokuvajuhlat järjestetään 9.–13.3.2022.

Tampereen elokuvajuhlien kävijätavoite ylittyi

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestettiin 54. kertaa 6.–10. maaliskuuta. Festivaalin ohjelma tapahtumapaikoilla ja verkossa keräsi