Vastuullispalkinto Verso -tuomaristo 2024

Pekka Paalanen

Taustaltaan unkarilais-pohjoismainen ohjaaja-käsikirjoittaja Pekka Paalanen on valmistunut Arcadasta ja toiminut jo yli kaksi vuosikymmentä mediakentällä lajeinaan televisiokuvaukset, dokumentit, mainokset, sarjakuvat ja indie-tuotannot.

Hänen elokuvansa Crime Alley (2022) voitti Vastuullisuuspalkinto Verson Tampereen elokuvajuhlilla ja Award of Excellence -palkinnon Kotka Human Rights Film Festivalilla vuonna 2023. Elokuvallisten ansioiden lisäksi tuotanto palkittiin ekologisen ja sosiaalisen vastuullisuuden vahvasta huomioimisesta.

Vakavan aivoverenvuodon ja sitä seuranneiden Aasian- ja Euroopan-seikkailujen jälkeen Pekka on myös koulutettu kokemusasiantuntija, erityisesti monimuotoisemman ja yhdenvertaisen työyhteisön kysymyksissä sekä saavutettavuus- ja esteettömyysasioissa.

Matti Pollari

Matti Pollari on matkailualalle monen mutkan kautta päätynyt ympäristötekniikan diplomi-insinööri Hervannasta. Päivätyössään Visit Tampereen projektipäällikkönä hän kehittää Tampereesta entistä vastuullisempaa ja vähähiilistä matkakohdetta, erityisfokuksena kestävä liikkuminen ja luontomatkailu.

Matin sydäntä lähellä ovat Pispala, pyörämatkailu, Rocky-leffat ja rumpujensoitto Manserockin tarkimmin kätkettyihin helmiin lukeutuvassa Lemmenpyssyt-orkesterissa.

Anne Puolanne

Anne Puolanne on av-alan ammattilainen, jonka ydinosaamista ovat niin tuotantojen tekeminen kuin alan vastuullisuus. Vuodesta 2021 hän on työskennellyt hankepäällikkönä Audiovisual Producers Finland APFI ry -edunvalvontajärjestössä. APFI:n vetämän Kestävän kehityksen strategian tavoitteena on luoda ekologisempaa työkulttuuria Suomen elokuva- ja tv-alalle. 

Puolanne on yksi NEMA:n (Nordic Eco Media Alliance) perustajajäsenistä. Verkoston tavoitteena on edistää alan vastuullisuutta Pohjoismaissa. Puolannetta nähdään satunnaisesti myös kuvauksissa, sillä vuodesta 2010 hän on ollut freelancerina tv-ohjelmien parissa, pääosin sisällöntuottajana.

Marja Salonen

Marja Salonen toimii Ylellä vastuullisuusasiantuntijana. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus av-tuotannoista mm. tuotantopäällikkönä.

Nykyään hänen päätehtävänsä on kehittää Ylen ympäristövastuullista toimintaa erityisesti tuotannoissa. Sydäntä lähellä ovat myös elokuva- ja media-alan valtavat mahdollisuudet luoda sekä toimintansa että kerrontansa kautta parempaa tulevaisuutta.