Risto Jarva -tuomaristo 2024

Kaisu Isto

Kaisu Isto on toiminut pitkään eri tehtävissä elokuva-alalla, niin festivaalijärjestäjänä, ostajana kuin rahoittajanakin. Festivaaliorganisaatioista hänellä on kokemusta Oulun kansainväliseltä lastenelokuvafestivaalilta, Sodankylän elokuvajuhlilta, mutta myös Tampereen elokuvajuhlilta. Tampereella hän on pariin otteeseen toiminut myös kotimaisen sekä kansainvälisen kilpasarjan valintaraadissa.

Festivaalikentältä Isto siirtyi Yleisradioon, missä hän toimi kansainvälisten pitkien elokuvien hankkijana ja ohjelmistosuunnittelijana. Suomen elokuvasäätiössä Isto on työskennellyt yhteensä 10 vuotta tukiesittelijänä, ensin pitkien elokuvien rahoittajana ja toiset viisi vuotta jakamassa apurahoja fiktiokäsikirjoituksille.

Isto on istunut tuomaristossa useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä toiminut kommentaattorina ja palautteen antajana  elokuvien rahoitusfoorumeissa.

Helinä Kuusela

Suomen elokuvasäätiön toimistokoordinaattorina toimiva Helinä Kuusela on työskennellyt moninaisissa tehtävissä visuaalisen viestinnän parissa ja kulttuurialalla. Hän on koulutukseltaan valokuvataiteen maisteri Aalto-yliopistosta ja opiskellut taidetta myös University of Westminsterissä sekä Pekka Halosen akatemiassa. 

Helinä toivoo tuomaristotehtävässään kokevansa lyhytelokuvien muodollista ja sisällöllistä ilmaisun iloa. Myös animaatio ja dokumenttielokuvat ovat sydäntä lähellä!

Tatu Pohjavirta

Tatu Pohjavirta on helsinkiläinen animaatiotaiteilija, joka on toiminut lyhytanimaatioiden parissa yli 20 vuotta, niin ohjaajana, opettajana, tuottajana kuin animaattorina. Tunnetuimpia teoksia ovat Pohjavirran nukkeanimaatiot Kuvastin (2001), Elukka (2006), Kaikki herkät jutut (2020), sekä Mark Ståhlen kanssa yhdessä ohjatut pala-animaaatiot, kuten Eläimiä eläimille (2011).

Tatu Pohjavirta on European Film Academyn jäsen ja yksi Turku Animated Film Festival – TAFF:in perustajista. Tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlilla Pohjavirran palkittu nukkeanimaatio Kuvastin on mukana Turun animaatiokoulutus 30 vuotta -näytöksessä.