Nuorisotuomaristo 2024

Julia Kenttälä

Julia Kenttälä opiskelee kaksoistutkintoa Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa, osaamisalanaan audiovisuaalinen viestintä. Vaikka media-alalla on oltu vasta muutama vuosi, on Kenttälä ehtinyt saada jo kokemusta niin videotuotannon, valokuvauksen kuin elokuva-alankin puolelta, ja hän pyrkii tekemään mahdollisimman paljon alaansa liittyviä hommia.

Luovuus ja taide ovat lähellä Kenttälän sydäntä. Tarkastellessaan elokuvia Kenttälän huomio kohdistuu erityisesti kuvailmaisuun ja muihin teknisiin asioihin.Emma Kuusinen

Emma Kuusinen on nuorisotuomariston innokas jäsen. Jo neljä vuotta Tammerkosken lukion taidelinjaa käynyt 19-vuotias Emma rakastaa kaikenkarvaista taidetta ja on itsekin ehtinyt kokeilla kaikenlaista muotokuvamaalaamisesta kuvanveistoon. Löytyy taideseikkalujen joukosta myös oman lyhytelokuvan tekokin.

Vapaa-ajallaan elokuvia katsova Emma inspiroituu usein valkokankaalla näkemistään seikkailuista. Erityisesti hän arvostaa rohkeita ja luovia ideoita, omalaatuisia kuvan rajaus- ja kokovalintoja sekä kauniita asetelmia. Emman suosikkielokuvia ovat muun muassa The Grand Budapest Hotel (2014), Coraline ja toinen todellisuus (2009) ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003).

Veikka Liukkonen

Veikka Liukkonen on 20-vuotias Tampereen yhteiskoulun viimeisen vuoden opiskelija. Hän on jo pitkään rakastanut elokuvia ja ollut kiinnostunut elokuvateollisuudesta ja elokuvien takana olevista tekniikoista ja teknologioista – erikoiskiinnostuksena CGI, 3D-grafiikat ja erilaista keskustelua rakentavat ja luovat elokuvat.

Veikka on intohimoinen elokuvien diversiteetin ja uusien näkökulmien edistäjä, joka tekee hänestä tuomaristoa rikastuttavan lisän elokuvajuhlien tuomaristoon.