Kotimainen tuomaristo 2024

Madison Egan

Madison Egan on Tribecan elokuvajuhlien lyhytelokuvaohjelman suunnittelija ja paljasjalkainen newyorkilainen. Elokuvajuhlat ovat täydellinen ala ekstrovertille elokuvaintoilijalle, ja hän onkin työskennellyt monilla festivaaleilla ympäri Yhdysvaltoja.

Hän on toiminut esiintyjien yhteyshenkilönä Sundancen, Tribecan ja New Yorkin elokuvajuhlilla sekä Athena Film Festivalin ohjelmasuunnittelijana Barnard Collegesta. Madison opiskeli elokuvahistoriaa Purchase Collegessa New Yorkin osavaltionyliopistossa ja suoritti elokuvateorian tutkinnon Galwayn yliopistossa Irlannissa. Hän asui Irlannissa vuosina 2017–2020 ja aloitti siellä uransa elokuvajuhlien parissa.

Festivaalien ohjelmasuunnittelun lisäksi Madison on työkseen lukenut ja valikoinut käsikirjoituksia, joten hänen laaja kokemuksensa ulottuu käsikirjoituksista valkokankaalle saakka.

Katja Gauriloff

Katja Gauriloff on palkittu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Gauriloff on tunnettu pitkien dokumentti- ja fiktioelokuvien ohjaajana.

Esikoispitkä dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Viimeisin dokumenttielokuva Kuun metsän Kaisa voitti Jussi-palkinnon vuoden 2016 parhaana dokumenttielokuvana, ja on myös palkittu useilla festivaaleilla maailmalla.

Ensimmäinen näytelmäelokuva Baby Jane, joka perustuu Sofi Oksasen samannimiseen teokseen, sai ensi-iltansa keväällä 2019. Gauriloffin ohjaama ja yhdessä Niillas Holmbergin kanssa käsikirjoittama elokuva Je’vida sai ensi-iltansa Tribecan elokuvafestivaallilla New Yorkissa vuonna 2023 ja kiertää tällä hetkellä festivaaleilla.

Leena Virtanen

Leena Virtanen (s. 1960) on toimittaja, kriitikko ja tietokirjailija. Hän on seurannut elokuva-alaa 1980-luvulta lähtien, ja Tampereella opiskellessaan hän seurasi tunnollisesti elokuvajuhlien tarjontaa joka kevät. Lyhytelokuvat ja dokumentit tulivat tutuiksi.

Virtanen on kirjoittanut Helsingin Sanomiin vuodesta 1991, ja hän työskenteli toimituksessa vuoteen 2010, jolloin hän jättäytyi freelanceriksi. Hän avustaa edelleen Helsingin Sanomia elokuva- ja tv-kriitikkona.

Virtanen on kirjoittanut yhdessä Jaana Semerin kanssa tietokirjan Neitoperhot ja pahanhautojat, joka käsittelee suomalaisen elokuvan naistekijöitä eri näkökulmista. Teos julkaistiin vuonna 2023.