Generation XYZ -tuomaristo 2024

Aino Suni

Aino Suni (s. 1985) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka ohjaa sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Sunin esikoispitkä, ranskankielinen fiktioelokuva Sydänpeto kertoo nuoresta räppäristä, joka rakastuu intohimoisesti uuteen siskopuoleensa. Elokuva sai ensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlilla, voitti kaksi Jussi-palkintoa ja oli ehdolla neljästä. 

Sunin pitkä dokumenttielokuva Ei koskaan enää kertoo voimaannuttavan tarinan räppäri Mercedes Bentson vaikesta tiestä artistiksi. Suni on ohjannut myös lukuisia lyhytelokuvia. Sunin ja Sonya Lindforsin yhdessä ohjaama Shake! on osa Tuffi Filmsin lyhytelokuvasarjaa Yksittäistapaus, joka voitti elokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2020.

Anders E. Larsson

Anders E. Larsson on ruotsalainen elokuvakriitikko, toimittaja, runoilija ja Lund Fantastic Film Festivalin johtaja. Hän työskentelee muusikkona, elokuvasäveltäjänä ja näyttelijänä.

Vuosien varrella hän on toiminut päätoimittajana kulttuurilehdissä, kulttuuritoimittajana useissa päivälehdissä sekä tuottajana Ruotsin yleisradion klassisen musiikin ohjelmassa. Hän sävelsi musiikit Guldbagge-palkittuun elokuvaan Garden Lane, ja soittaa indierocktrio Slowmotion Clubissa, americanayhtye Alabama Moonshine Co:ssa sekä sooloprojekti The Sad Highwayssa.

Kansainvälisen elokuvakriitikkoyhdistys FIPRESCIn jäsenenä hän palvelee usein festivaalituomaristoissa, aiemmin muun muassa Berliinissä, Seattlessa, Palm Springsissä, Keralassa ja Valladolidissa. Hän asuu Tukholmassa ja Lundissa.

Jani Pösö

Jani Pösö on tuottaja, käsikirjoittaja ja It’s Alive Filmsin toinen perustaja. Pösö tunnetaan muun muassa Teemu Nikin kanssa käsikirjoittamistaan elokuvista Lovemilla (2015) ja Nimby (2020), sekä Nikin ohjaamien elokuvien Armomurhaaja (2017), Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (2021) ja Peluri – kuolema on elävien ongelma (2023) tuottajana.

Pösö perusti Nikin kanssa vuonna 2013 tuotantoyhtiö It’s Alive Filmsin, joka on tuottanut lukuisia lyhyitä ja pitkiä elokuvia, sekä tv-sarjoja. Vuonna 2022 Pösö ja Nikki saivat yhdessä Elokuvataiteen valtionpalkinnon, ja he ovat saaneet myös Nordisk Film -palkinnon, kaksi Venla-palkintoa, sekä Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon elokuvalla Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia. It’s Alive Filmsin tuorein julkaisu, lastenelokuva Räkä & Roiskis, sai ensi-iltansa alkuvuodesta 2024.