Minikino

Lasten näkökulmasta maailma on tulvillaan seikkailua ja värejä, ja niin ovat myös Minikino-näytösten elokuvat. Ne ovat eloisia ja niissä hehkuvat kauniit värimaailmat, ilo ja ystävyys. Eläinhahmotkin auttavat toisiaan, ja tarinoissa on myös jännittäviä hetkiä. Ystävyyden merkityksen lisäksi elokuvissa käsitellään mm. luonnon monimuotoisuutta ja sen arvostuksen tärkeyttä sekä luonnon ja ihmisen yhteiseloa. 

Minikino 1 sopii noin neljävuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Näytöksen animaatioissa nähdään mm. jäätelöä ostava, liian hidas laiskiainen ja flunssan takia äänensä menettävä lintu, jotka ovat puuhissaan ihastuttavan mieltä lämmittäviä. Lapsi, joka yrittää saada rakastamaansa aurinkoa heräämään, ja harmittavasta tilanteesta yhdessä selviävät sisarukset tuovat esiin lasten pyyteettömyyden. Tunnelma elokuvissa vaihtelee leppoisasta, keltaisesta rantapäivän raukeudesta lintujen lentovälinekilpailun riehakkuuteen. 

Minikinon toinen näytös on suunnattu lukutaitoisille alakouluikäisille. Uusiin tilanteisiin meneminen ja uudet kokemukset ruokkivat myös kiinnostuneen uteliaasti vaeltelevaa mielikuvitusta. Elokuvissa päästään seuraamaan mm. kettuja rakkauskirjelähettiläinä, rohkeutta vaativaksi seikkailuksi muuttuvaa arkista piiloleikkiä ja papuauusiguinealaiseen legendaan perustuvaa tarinaa siitä, miten tropiikin kalat ovat saaneet värinsä. 

Minikinon lyhyet hetket kertovat tarinoita monitasoisesti tavoilla, joista jää ajatuksia ja muistoja monenikäisten katsojien mieliin.

 

Mari Jämsen

Tampere Film Festival / Tampereen elokuvajuhlat