Nuorisotuomaristo

Joel Huovinen

Olen Joel Huovinen, opiskelija Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Luova työ on kiinnostanut minua pienestä pitäen. Olen päässyt toteuttamaan itseäni kymmenen vuotta kestäneen musiikkiharrastuksen ja pienien lyhytelokuvatuotantojen parissa. Lukio on avannut uusia ovia elokuvien tuottamiseen ja opin joka päivä jotain uutta.

Elokuvia katsoessa kiinnitän huomiota luovaan kerrontaan, visuaalisiin yksityiskohtiin ja ääniin. Haluaisin kehittyä ja tienata elantoni tekemällä jotain audiovisuaalista, suunnitella äänimaailmoja tai ohjata elokuvaa. Minua kiehtoo myös teknologia elokuvien takana. Haluan nähdä, miten tarinaa voi kertoa uusilla tavoilla tulevaisuudessa uusien keksintöjen myötä.

Aino Rainti

Olen Aino Rainti, toisen vuoden opiskelija Tammerkosken lukiossa kuvataidelinjalla. Olen kiinnostunut monista taiteenaloista kuten musiikista, maalaamisesta, valokuvaamisesta ja nyt myös editoinnista ja videokuvaamisesta. Taiteet kiinnostavat minua, koska kaikilla on oma tapansa ja tyylinsä tehdä niitä asioita.

Elokuvissa mielenkiintoista on se, että yksinkertaisinkin tarina voi näyttää täysin erilaiselta, kun se on eri ihmisen tekemä. Kun tein omaa lyhytelokuvaani, huomasin kiinnittäväni huomiota asetteluun ja kuvaan ja sen jälkeen kiinnitin niihin huomiota katsoessani elokuvia.

 

Aaro Riponiemi

Olen Aaro Riponiemi ensimmäisen vuoden opiskelija Tampereen yhteiskoulun lukiossa. Elokuvien ja videoiden tekeminen on suuri osa elämääni. Toimin neljättä vuotta media alan yrittäjänä toiminimellä Media Aaro ja teen erilaisia videotuotantoja mainosvideoista musiikkivideoihin.

Viime syksynä ensi-iltansa sai ensimmäinen täyspitkä elokuvani Charles Smith – Tehtävä Kangasalla. Elokuvaa esitettiin Kangasala-talon K-kinossa hyvällä menestyksellä.

Elokuvantekijänä toimin kaikilla eri osa-alueilla. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä elokuvien tekemisestä itselleni ammatin käsikirjoittajana, ohjaajana sekä tuottajana.