Generation XYZ -tuomaristo

Mikko Aromaa

Mikko Aromaa on Night Visions International Film Festivalin festivaalijohtaja ja perustaja.

25-vuotias Night Visions on on Pohjoismaiden suurin festivaali, joka keskittyy muttei rajoitu fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin. Se on valittu ainoana pohjoiseurooppalaisena festivaalina kolmesti peräkkäin (2019–2021) Pohjois-Amerikan suurimpiin riippumattomiin elokuvalehtiin lukeutuvan MovieMaker Magazinen asiantuntijaraadin laatimalle maailman parhaiden genre-elokuvafestivaalien listalle.

Toimittajana ja elokuvasisältöjen ostajana työskennellyt Aromaa toimii myös pohjoismaisen genre-elokuvan kansainväliseen promootioon keskittyvän Nordic Genre Invasion -kollektiivin puheenjohtajana.

 

Annick Mahnert

Genevessä syntynyt Annick Mahnert opiskeli elokuvatuotantoa New Yorkin elokuva-akatemiassa ja työskenteli tuotantoassistenttina Roger Cormanin Concorde-New Horizonsissa. Palattuaan Sveitsiin hän alkoi työskennellä jakelun ja ohjelmistojen parissa 20th Century Foxilla, Warner Brosilla, Pathé Cinémasilla ja Frenetic Filmsillä. Vuoden 2012 alussa Annick muutti Pariisiin siirryttyään maineikkaan myyntiyhtiö Celluloid Dreamsin myynti- ja hankintaosastolle. Vuodesta 2013 saakka hän on työskennellyt freelance-tuottajana, hankintakonsulttina ja festivaaliohjelmien suunnittelijana. Hän toimii myös asiantuntijana Itävallan elokuvainstituutissa ja Swiss Cinéforomissa elokuvarahoituspuolella, sekä Zürichin elokuvasäätiössä markkinointi- ja jakeluapurahojen parissa.

Mahnert oli mukana tuottamassa Alexandre O. Philippen dokumentteja 78/52, Leap of Faith: William Friedkin on the Exorcist sekä Memory: Origins of Alien. Hänen tuottamansa Huachicolero (The Gasoline Thieves) voitti parhaan uuden fiktio-ohjaajan palkinnon Tribecan elokuvajuhlilla toukokuussa 2019. Hänen viimeisin tuotantonsa Bor Mi Vanh Chark (The Long Walk) sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlien yhteydessä pidettävässä Giornate degli Autorissa vuonna 2019. Mahnert työskentelee ohjelmasuunnittelijana Sitgesin elokuvafestivaalilla, ohjelmistopäällikkönä Austinin Fantastic Festissä sekä toiminnanjohtajana Frontières Co-Production Marketissa.

 

Ilja Rautsi

Ilja Rautsi on genre-elokuviin erikoistunut käsikirjoittaja, ohjaaja ja dramaturgi. Hänen ohjauksiaan ovat useasti palkitut lyhyet kauhukomediat Helsinki Mansplaining Massacre (2018) sekä Night of the Living Dicks (2021) ja käsikirjoituksia vuoden 2022 Sundancessa ensiesityksensä saanut, Hanna Bergholmin ohjaama pitkä kauhudraama Pahanhautoja, sekä Emmi Itärannan romaaniin Teemestarin kirja pohjaava, Saara Saarelan ohjaama pitkä scifidraama Veden vartija. 2023 tulee Teemu Nikin ohjaama, Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuva koko perheen mysteeriscifikomedia Räkä ja Roiskis. Parastaikaa Ilja kehittelee ohjaajana pitkää kauhukomediaa.

 

 

Generation XYZ Logo