Tietoa meistä

Keitä olemmeja mistä meidät löytää?

Kaksi miestä halaa, nainen nauraa / Two men hugging, a woman laughing

Henkilökunta &
hallitus

Ota yhteyttä
Tampere film festival staff

Meille töihin?

Ota yhteyttä

Elokuvataiteen näyteikkuna maailmalle

Viisi päivää maailman parhaita lyhytelokuvia, dokumentteja, tapahtumia ja ainutkertaisia kohtaamisia.

Tampereen elokuvajuhlilla elokuvataiteen ystävät ja alan ammattilaiset kohtaavat vuosittain maaliskuussa. Vuonna 2022 tapahtuma järjestetään 52. kerran 9.–13. maaliskuuta.

Elokuvan juhlaa vuodesta 1970

Tampereen elokuvajuhlien tarina alkaa vuodesta 1969, jolloin paikalliset elokuvakerhoaktivistit järjestivät Tampereelle ensimmäiset lyhytelokuvapäivät. Vuonna 1970 tapahtuma laajeni kansainväliseksi, ja 50 vuotta myöhemmin festivaali kuuluu Euroopassa kolmen suurimman lyhytelokuvafestivaalin joukkoon.

Ihmisiä istumassa yleisössä / People sitting in the audience

”Elokuvissakäynti on poliittinen teko. Meidän on harkittava, voimmeko käyttää aikamme paremmin kuin istumalla elokuvateatterissa, ja voimmeko käyttää rahamme paremmin kuin ostamalla pääsylipun.”

– Jean-Luc Godard, 1968

Esteettisiä ja eettisiä valintoja

Hyvässä elokuvassa yhdistyvät esteettisyys, eettisyys, tyyli ja tarina. Festivaalina meille on tärkeää toimia niin, että voimme kantaa vastuun valinnoistamme – oli kyse sitten elokuvista, yhteistyökumppaneista tai hankinnoista.

Olemme sitoutuneet edistämään ohjelmistossa ja tapahtumasuunnittelussa moninaisuutta, tasa-arvoa sekä ihmisten- ja eläinten oikeuksia. Olemme mitanneet päästömme vuodesta 2020 ja pyrkineet aktiivisesti vähentämään niitä. Vuodesta 2021 lähtien olemme hyvittäneet kaikki festivaalin päästöt  yhteistyössä Compensate-säätiön kanssa.