Tietoa meistä

Elokuvataiteen näyteikkuna maailmalle

Viisi päivää maailman parhaita lyhytelokuvia, dokumentteja, tapahtumia ja ainutkertaisia kohtaamisia.

Tampereen elokuvajuhlilla elokuvataiteen ystävät ja alan ammattilaiset kohtaavat vuosittain maaliskuussa. Vuonna 2022 tapahtuma järjestetään 52. kerran 9.–13. maaliskuuta.

Lue lisää festivaalista

Ainutlaatuinen yhdistelmä kilpailuja, elokuvia ja tapahtumia

Festivaalin ohjelmisto koostuu kilpailuista, teemaohjelmistoista sekä yleisö- ja ammattilaistapahtumista. Lyhytelokuvien ohella tapahtumassa esitetään pitkiä dokumentti- ja mykkäelokuvia sekä satunnaisesti myös pitkiä fiktioita. Ohjelmiston valintakriteereinä ovat elokuvien esteettisyys, eettisyys, tyylikkyys ja tarinallisuus.

Elokuvataide painottuu Tampereen elokuvajuhlien toiminnassa kaiken tekemisen lähtökohtana. Festivaalin missiona on tehdä maailmasta parempi paikka lyhytelokuva kerrallaan ja tarjota taiteellisesti korkeatasoista sisältöä yleisölleen.

Lue lisää ohjelmistosta

Esteettisiä ja eettisiä valintoja

Festivaalina meille on tärkeää toimia niin, että voimme kantaa vastuun valinnoistamme – oli kyse sitten elokuvista, yhteistyökumppaneista tai hankinnoista.

Olemme sitoutuneet edistämään moninaisuutta, tasa-arvoa sekä ihmisten- ja eläinten oikeuksia. Olemme mitanneet päästömme vuodesta 2020 ja pyrimme aktiivisesti vähentämään niitä. Vuodesta 2021 lähtien olemme hyvittäneet kaikki festivaalin päästöt  yhteistyössä Compensate-säätiön kanssa.

Elokuvan juhlaa vuodesta 1970

Tampereen elokuvajuhlien tarina alkaa vuodesta 1969, jolloin paikalliset elokuvakerhoaktivistit järjestivät Tampereelle ensimmäiset lyhytelokuvapäivät. Vuonna 1970 tapahtuma laajeni kansainväliseksi, ja 50 vuotta myöhemmin festivaali kuuluu Euroopassa kolmen suurimman lyhytelokuvafestivaalin joukkoon.

 

Tampereen elokuvajuhlien historiaa

Keitä olemmeja mistä meidät löytää?

Kaksi miestä halaa, nainen nauraa / Two men hugging, a woman laughing

Henkilökunta &
hallitus

Ota yhteyttä
Tampere film festival staff

Meille töihin?

Ota yhteyttä
Ihmisiä istumassa yleisössä / People sitting in the audience

”Elokuvissa käynti on poliittinen teko. Meidän on harkittava, voimmeko käyttää aikamme paremmin kuin istumalla elokuvateatterissa, ja voimmeko käyttää rahamme paremmin kuin ostamalla pääsylipun.”

– Jean-Luc Godard, 1968