Miguel Dias
Miguel Dias syntyi Portossa 1966. Hän valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Porton taideakatemiasta. Vuonna 1993 hän perusti Curtas Vila do Conden kansainvälisen elokuvafestivaalin, jossa hän toimii nyt johtajana ja ohjelmasuunnittelijana.
Miguel johtaa myös lyhytelokuvayhtiö Agênciaa, joka markkinoi, myy ja levittää portugalilaisia lyhytelokuvia kansainvälisesti. Hän on tuottanut useita lyhytelokuvia ja toimii kuraattorina lyhytelokuvien sekä portugalilaisen nykyelokuvan retrospektiivien ja elokuvatapahtumien parissa. Hän vastaa kansainvälisen lyhytelokuvapäivän ohjelmasta Portugalissa.
Miguel toimi myös tuottajana Euroopan kulttuuripääkaupunki Porto 2001:n elokuvayksikössä, jossa hän tuotti elokuvia ja perusti kansainvälisen dokumentti- ja uusmediafestivaali Odisseia Nas Imagensin.
Paul Drey
Paul Drey on Saksan Kölnissä ja Ranskan Bayonnessa asuva elokuvaohjaaja. Suoritettuaan siviilipalveluksen Thièsissä, Senegalissa hän opiskeli yleistä valtio-oppia Maastrichtissa, Izmirissä ja Brysselissä, minkä jälkeen hän opiskeli elokuvaohjausta Filmakademie Baden-Württembergissä.
Dreyn lyhytdokumentti Das Rotohr voitti sekä Grand Prix’n että yleisöpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla ja valittiin parhaan lyhytelokuvan ehdokkaaksi European Film Awardsiin vuonna 2023. Elokuva julkaistiin New York Timesin Op-Docs -osiossa ja se on mukana vuoden 2024 Oscarien karsintasarjassa.
Tällä hetkellä Drey laajentaa dokumenttiosaamistaan myös fiktioelokuvien pariin.
Nino Orjonkidze
Nino Orjonikidze on georgialainen dokumentaristi, joka on tehnyt lukuisia palkittuja dokumentteja 15 vuotta sitten perustamansa ARTEFACT Production -tuotantoyhtiön kanssa. Hänen tuorein dokumenttinsa A Tunnel on tuotettu yhdessä ZDF/ARTEn ja Ventana Filmsin kanssa ja sai ensi-iltansa IDFAssa vuonna 2019.
Nino on toiminut Chai Khana Median tilaustoimittajana viimeiset yhdeksän vuotta kuratoiden Etelä-Kaukasian lyhytelokuvatuotantoja ja mentoroiden alueen nuoria kykyjä. Hän toimii professorina GIPA:ssa, jossa hän opettaa dokumenttielokuvien tekoa kandi- ja maisterivaiheen opiskelijoille, sekä toimii tutorina kansainvälisissä vaihto-opiskeluohjelmissa ja harjoitteluhankkeissa. Hän opiskeli tv-journalismia Goldsmithsissä Lontoon yliopistossa (FM) ja journalismi- ja elokuva-alaa Tbilisin valtionyliopistossa (HuK).
Anton Vanha-Majamaa
Anton Vanha-Majamaa on helsinkiläinen elokuviin sekä popkulttuuriin erikoistunut journalisti, kriitikko ja tietokirjailija. Hänen tekstejään on julkaistu Suomen isoimmissa ja pienimmissä medioissa. Vanha-Majamaa työskentelee kulttuuritoimittajana Yle Uutisissa.
Vanha-Majamaa on kirjoittanut kolme tietokirjaa ja toimittanut suomalaista televisiota käsittelevän esseekokoelman Television lapset yhdessä Noora Vaaralan kanssa. Maaliskuussa 2024 ilmestyy Vanha-Majamaan ja Matti Rämön kirjoittama Sitkeä Jussi, joka kertoo Euroopan vanhimman yhä jaettavan elokuvapalkinnon 80-vuotisen tarinan.
Vanha-Majamaa ei ole valmistunut yliopistosta eikä hän ole voittanut urallaan yhtään palkintoa. Hänen lempielokuviaan ovat Certain Women, Sátántangó, Elf ja Synecdoche, New York.
Emily Wright
Emily Wright toimii kuraattorina ja ohjelmapäällikkönä suoratoistoalusta/tuotantoyhtiö/jakelija MUBIssa, jossa hän osallistuu alustan maailmanlaajuiseen kuratointiin. Ennen MUBIa Wright toimi ohjelmasuunnittelijana Porto/Post/Docissa ja Open City Documentary Festivalilla. Lisäksi hän on työskennellyt Sheffield DocFestillä esivalinnan parissa ja kuratoinut Cinemateca de Bogotássa ja Lontoon Close-Upissa.
Festivaalityön lisäksi Wright on toiminut tuottajana ja lyhytdokumenttien luovana konsulttina kansainvälisille medioille, kuten Time Magazine, The Atlantic, The Guardian ja The New Yorker.