Kansainvälistä Lyhytelokuvapäivää vietetään lauantaina 21. joulukuuta myös Suomessa. Tapahtuman tiimoilta kuka tahansa voi järjestää oman lyhytelokuvanäytöksen ilmaiseksi 13.–21. joulukuuta välisenä aikana. 

Lyhytelokuvapäivään on ilmoittautunut jo yli sata pop up -näytöstä, mutta uudetkin näytöksenpitäjät ehtivät vielä mukaan. Tapahtuman verkkosivuilla on tarkemmat ilmoittautumisohjeet. 

Lyhytelokuvapäivä toimittaa järjestäjille kuratoidun lyhytelokuvapaketin sekä ohjeet tapahtuman järjestämiseen.  Näytöspaikkana voi olla koti, kahvila tai vaikkapa kirjakauppa – vain mielikuvitus on rajana. Järjestäjä voi itse valita, haluaako pitää tilaisuuden yksityisenä vai kaikille avoimena. 

Ranskasta lähtöisin oleva päivä on levittäytynyt jo viiteentoista maahan. Päivän tarkoituksena on tuoda lyhytelokuvanäytökset kaikkien ulottuville.  Lyhytelokuvapäivää  järjestävät tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.