Viikonlopun ohjelmisto pursuilee toinen toistaan houkuttelevampia näytöksiä ja tapahtumia. 

Aamu aloitetaan rytinällä, kun perheen pienimmille tarkoitettu Minikino Festivaali alkaa Tuomiokirkolla ja Tee se itse -brunssi Klubilla heti klo 11. Brunssin jälkeen Klubilla jatketaan leffojen parissa Trash & Underground Film Festivalilla klo 15–19, ja lapsiperheet voivat suunnata pienen lepo- ja tankkaustauon jälkeen illan A Wall Is a Screen -kierrokselle, joka lähtee klo 18.30 Väinö Linnan aukiolta.

Lauantai-ilta huipentuu Tampere-talon, Tampere Filharmonian ja elokuvajuhlien suur-spektaakkeli Metropolikseen, joka alkaa Tampere-talon Isossa salissa klo 19.  Myös erikoisohjelmistojen näytökset jatkuvat laajalla kirjolla lauantaina ja sunnuntainakin. Pitkiä dokumentteja on tarjolla kaksin kappalein, Niagarassa nähdään Julia Dahrin Thank You for the Rain (Ilmasto) klo 16 ja Plevna 6:ssa Reber Dorskyn Radio Kobani (Kurdistan) klo 20. 

Lauantaina klo 14 Werstaan auditoriossa järjestetään maksuton ilmastokaaos-teemainen keskustelutilaisuus (englanniksi), joka livestreamataan Facebookissa. Myös Werstaan auditoriossa klo 16 alkava maksuton Womarts Masterclass Miia Tervon kanssa (englanniksi) livestreamataan. Lauantain ohjelmistossa on myös Pilvi Takala Masterclass (klo 20, Plevna 4).  

Kilpailunäytökset jatkuvat vielä lauantaina, ja sunnuntaina voittajat palkitaan palkintoseremoniassa. Sunnuntain palkittujen elokuvien näytökset uusitaan klo 16 ja klo 18. Etenkin klo 16 näytöksen liput ovat vähissä, joten kannattaa toimia nopeasti.

Kuva: Anna Fransas