Vapaa kaupunkitila

Vapaa kaupunkitila –näytöksissä tarkastelun kohteena on erityisesti kaupunkitilan omistajuus, jota tutkitaan muun muassa katutaiteen, skeittikulttuurin, kapitalismikritiikin ja kansalaisaktivismin kautta. Vapaa kaupunkitila 1 koostuu lyhytdokumenteista, kun taas näytöksiin Vapaa kaupunkitila ja 3 on koottu aiheeseen liittyviä skeittielokuvia.

Feministisen näkökulman kaupunkitilaan tarjoaa Mexico Cityyn sijoittuva Dora Garcían dokumenttielokuva If I Could Wish for Something (2021), jossa katuväkivaltaa vastustavat suurmielenosoitukset raivaavat tilaa tasa-arvolle julkisessa tilassa ja keskustelussa.

Kokonaisuuden teemoista käydään yleisökeskustelua torstaina 9.3. klo 20.00, jolloin Vapaa kaupunkitila? -keskustelussa kohtaavat elokuvaohjaajat Jacob Elliott Harris ja Ines Särkkä, kestävän kaupunkikehityksen lehtori Salla Jokela, kaupunkisosiologian professori Duncan McDuie-Ra sekä ammattiskeittaaja ja kuvaaja Samu Karvonen. Tampereen elokuvajuhlien ja Tampereen yliopiston järjestämä keskustelu käydään englanniksi, ja sen vetäjänä toimii tutkija Mikko Kyrönviita.