RISTO JARVA TUOMARISTO

Suvi Paavola (s. 1984) työskentelee Suomen elokuvasäätiössä tuotantokoordinaattorina.
Elokuvasäätiössä hän aloitti vuonna 2014 ja ennen nykyistä tehtävää toimi lyhyt- ja dokumenttielokuvien kulttuuriviennin koordinaattorina.Säätiön lisäksi Paavola ontyöskennellyt Taiteen edistämiskeskuksessa audiovisuaalisten taiteiden erityisasiantuntijana ja Ulkoministeriössä. Paavola on valmistunut filosofian maisteriksi Japanin tutkimuksesta Helsingin yliopistolta, minkä johdosta hän on elellyt muutaman vuoden nousevan auringon maassa. Tampereella lapsuutensa viettänyt Paavola on ollut yläasteen työharjoittelussa postittamassa festivaalikutsuja Tampereen elokuvajuhlien toimistossa muinoin 90-luvulla.

Ville Suhonen (s. 1964) on helsinkiläissyntyinen, nykyään Vihdissä asuva, elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija. Vuodesta 1985 alkaen hän on ohjannut ja kirjoittanut yli 30 elokuvaa, joista viimeisin, valtiovallan teloittamasta Martta Koskisesta kertovaOmpelijatar (2015), palkittiin mm. parhaan dokumentin Jussilla, Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun erikoispalkinnolla ja Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Suhosen elokuvia ovat myös mm. yleisömenestykset Metsän tarina (2012) ja Poika ja ilves (1998) sekä dokumentit Jäämarssi – Suomen matka-opas 1941-42 (2011) ja Katoavat hetket (1995), joka voitti Tampereen kotimaisen kilpailun.
Ville Suhonen on kirjoittanut nuorten romaaneja, luontokirjoja ja Martta Koskisen elämäkerran “Ompelijatar”. Hän on Risto Jarva -seuran puheenjohtaja.

Selma Vilhunen (s. 1976) on ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka tekee sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Hänen aiempia töitään ovat mm. Oscar-ehdokkuuden parhaasta näytellystä lyhytelokuvasta saavuttanut Pitääkö mun kaikki hoitaa?, Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnolla vuonna 2017 palkittu pitkä näytelmäelokuva Tyttö nimeltä Varpu sekä niin ikään vuonna 2017 Risto Jarva -palkittu dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution. Vilhunen on vuonna 2010 perustetun tuotantoyhtiö Tuffi Filmsin perustajajäsen. Tällä hetkellä hän työskentelee Kirsikka Saaren käsikirjoittaman elokuvan Hölmö nuori sydän parissa.

 

KIRKON MEDIASÄÄTIÖN PALKINNON TUOMARISTO

Eva Wäljas (s.1979) työskentelee tiedottajana ja kehittämistyön asiantuntijana Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymässä. Wäljas valmistui Helsingin yliopistosta viestinnän laitokselta vuonna 2005. Kiinnostus elokuvaan vei opiskelemaan myös Kanadaan Trentinylipistoon, missä Wäljas suoritti laajan sivuainekokonaisuuden elokuvatutkimuksesta. Wäljas työskenteli useita vuosia Yleisradiossa, missä hän toimitti muun muassa radion kulttuuriuutisia. Laajimman kosketuksen suomalaiseen elokuvaan Wäljas on kuitenkin saanut Kirkon Mediasäätiön hallituksessa, jonka jäsen Wäljas on ollut vuodesta 2015. Kirkon Mediasäätiö tulee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.