Oona Koivula

Olen Oona Koivula, 17-vuotias elokuvaintoilija. Opiskelen Sammon Keskuslukion viestintälinjalla. Heti peruskoulun päätyttyä suuntasin vaihto-oppilaaksi Amerikkaan, Texasiin vuodeksi, ja nyt vasta opiskelen ensimmäistä lukiovuotta Suomessa. Vapaa-ajallani harrastan lenkkeilyä ja salilla käymistä, nuorempana harrastin myös ratsastusta, mutta nykyään keskityn lähinnä opiskeluun ja muihin asiohin. Olen ollut syntymästä pitäen tarinoiden rakastaja ja aina ollut kiinnostunut kirjoittamisesta ja luovista asioista. Niinpä olen myös ollut todella pitkään rakastunut elokuviin, ja niiden teko prosessiin, sen takia olen myös viestintälinjalla. Minulla on hyvä ymmärrys elokuvien syvemmästä ajatusmaailmasta, sillä olen todella uppoutunut siihen maailmaan. Toivoisin tulevaisuudelleni uraa elokuva-alalla ja olenkin siihen hyvin määrätietoisesti tähtäämässä.

Elina Mattila

Olen 17-vuotias Tammerkosken lukion kuvataidelinjan opiskelija. Minua kiinostavat erityisesti kauhu- ja toimintaelokuvat sekä kulttielokuvat. Kiinnitän myös paljon huomiota elokuvamusiikkiin!

 

 

Iida Vartiainen

Nimeni on Iida Vartiainen ja olen kotoisin Kangasalta, eli aivan Tampereen vierestä. Olen melkein 17-vuotias, sillä vietän syntymäpäiviäni helmikuussa. Harrastan muun muassa tietokoneella pelaamista ja laskuvarjohyppäämistä. Tykkään myös editoida videoita ja siihen on parin vuoden aikana uponnut lähes 500 tuntia. Olen melko luova ihminen ja tykkään tehdä asioita, jossa saa vapaasti ideoida. Inspiroidun helposti ja uppoudun helposti projekteihin useiksi tunneiksi. Muuten olen luonteeltani ystävällinen ja tulen helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Elokuvat ja ylipäätään media ovat minulle hyvin tärkeitä aihealueita. Elokuvia katsellessa olen alkanut enemmän kiinnittämään huomiota mm. kuvakulmiin sekä leikkauksiin ja muihin tehosteisiin. Tähän on varmasti vaikuttanut editointiharrastukseni, josta aikaisemmin mainitsin.


Maarit Seppälä

Olen Maarit Seppälä, 18-vuotias toisen vuoden opiskelija Tammerkosken lukion kuvataidelinjalta. Rakastan elokuvia ja unelmani on tehdä niitä tulevaisuudessa ammatikseni: Haluan elokuvaohjaajaksi. Pidän kaikenlaisista elokuvista (paitsi kauhuelokuvista). Lähimpänä sydäntäni ovat omaperäisen ja persoonallisen ilmeen omaavat draamat. Arvostan elokuvissa luovaa visuaalista ilmettä ja kuvausta, yllättävyyttä, toimivaa tarinankerrontaa ja juonta sekä mielenkiintoista aihetta tai kykyä käsitellä käytetyimpääkin teemaa tuoreesta näkökulmasta. Olen kiinnostunut taiteesta muutenkin, mutta elokuva on mielestäni monipuolisin taiteenmuoto. Se tuo yhteen kuvan, kielen ja musiikin, käsittelee miljoonia aiheita ja kykenee herättämään jokaisessa katsojassa lukemattoman määrän tunteita. Syksyn alussa sain tutustua Hyvinkäällä Red Carpet Film festivalin järjestämään nuorten lyhytelokuvatyöpajaan, jossa toimin toisena ohjaajista tekemässämme lyhytelokuvassa.