Islanti on tunnettu kuumista lähteistään, mutta harva taitaa tietää, kuinka suuri sosiaalinen rooli kuumalla vedellä maassa on. Saarella, jossa asuu 330 000 asukasta, on 125 yleistä ulkoilma-allasta, joista suurimmassa osassa on kuumavesiallas. Yhdestä kuumavesialtaan yhdistämästä vanhempien herrasmiesten seurueesta kertoo Harpa Fönn Sigurjónsdóttirin sympaattinen The Hot Tub (2015), joka on myös Islanti-aiheisen näytöksen ainoa dokumenttielokuva.

Islantiin yhdistetään myös tietty eristyneisyys, onhan saari keskellä Atlanttia ja matkaa lähimpään naapurimaahan Norjaan lähes 1500 kilometriä. Niinpä tupakoitsijoilla on tosi kyseessä, kun satamatyöläisten lakko iskee. Vera Sölvadóttirin riemukas fiktio In Search of Livingstone (2014) kuvaa kahden miehen suurta savukkeenmetsästystä.

Näytöksessä nähdään myös fiktioita tytöistä ja naisista eri elämänvaiheissa. Ása Hjörleifsdóttirin You and Me (2015) kertoo yksinhuoltajaäiti Mariannen ja hänen tyttärensä symbioottisesta suhteesta, jossa tyttären ja äidin roolit kääntyvät tilanteen vaatiessa päälaelleen. Eva Sigurdardottirin Rainbow Partyssa (2015) taas teini-iän paineet kuulua joukkoon saavat Soffian unohtamaan omantuntonsa ja periaatteensa.