Perinteinen käsikirjoittamiseen keskittyvä Script Tampere starttaa kuudennen kerran Tampereen elokuvajuhlilla. Tänä vuonna ohjelma on tehty yhteistyössä 6Aika-kaupunkien Virtual Writer’s Room -hankkeen kanssa. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Torstai 7.3.–perjantai 8.3.
Tampereen Tarinatehdas
(Rullaamo, Finlaysoninkuja 6, 33210 Tampere)

Hintatiedot:
Torstai 7.3.

20€ / koko päivä. Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.
Walk-in-lipunmyynti Tampereen Tarinatehtaalla torstaina klo 9.00–10.00, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

Perjantai 8.3.
Maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista. Sisäänpääsy tulojärjestyksessä.


Ohjelma

Torstai 7.3.

Klo 9.00–10.00
Ilmoittautuminen ja lipunmyynti

Klo 10.00–12.00
LYHYEN MUODON KÄSIKIRJOITTAMINEN: MITEN SE TEHDÄÄN
VAIN ENGLANNIKSI

Larisa Gutmanis on elokuva-alan pitkäaikainen ammattilainen, joka muun muassa opettaa käsikirjoitusta Toronton Yliopistossa ja Riikassa sijaitsevassa Latvian Kulttuuriakatemiassa.Tässä keynote-luennossa Gutmanis käsittelee seuraavia asioita:

  • Mikä toimii, mikä ei? Kuinka ?
  • Lyhytelokuvan käyttäminen erilaisissa tarinankerronnan
  • Tarinoita syvältä sisimmästäsi!

Montrealista kotoisin olevalla Larisa Gutmanisilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus elokuva- ja televisioalalta, tuotannon, jakelun ja markkinoinnin parista. Gutmanis on työskennellyt Alliance Atlantikselle Torontossa, Unapix Entertainmentille ja HBO Films:lle New Yorkissa. Tällä hetkellä hän työskentelee International Financing Forumissa ja TIFF:ssa, Toronto International Film Festivalissa. Gutmanis on opiskellut elokuvan käsikirjoitusta ja dramaturgiaa. Gutmanis myös opettaa käsikirjoitusta Toronton yliopistossa ja Latvian Kulttuuriakatemiassa Riikassa. Gutmanis asuu Torontossa ja osa-aikaisesti Latviassa.

Klo 13.00–14.00
JANI PÖSÖ: SEKASIN & #LOVEMILLA


Jani Pösö on käsikirjoittaja ja tuottaja, joka omistaa yhdessä Teemu Nikin kanssa It’s Alive Films Oy:n. Heidän tunnetuimpia töitään ovat huippusuosion saavuttanut #lovemilla ja Saksaankin myyty nuorten draamasarja Sekasin.

Tässä sessiossa Jani kertoo #lovemilla ja Sekasin-sarjojen käsikirjoittamisesta ja siitä, mitä eroa on lyhyen ja pitkän muodon käsikirjoittamisessa.

Klo 14.30–16.00
YLE PERJANTAI: TÄYSLAATUISIA DOKKAREITA NELJÄSSÄ VIIKOSSA


Ylen Perjantai pistää miettimään viikoittain vaihtuvilla aiheillaan. Teemaa joka jaksossa syventävät Perjantai-dokkarit. Mutta miten ne tehdään? Aiheesta puhumassa Anni Tolonen (toimittaja: Liian pelottava lapsi), Ami Assulin (toimittaja: Viiden tähden illallinen) sekä Perjantain pääohjaaja Mikko Uusitalo. Tilaisuutta isännöi Perjantain tuottaja Pasi Toivonen.

Perjantai 8.3.

VWR MASTER CLASS 1


Virtual Writers´ Room -hanke järjestää Master Class -tapahtuman Tampereen Tarinatehtaassa (Rullaamo, Finlaysoninkuja 6, Tampere). Tapahtuma on maksuton.

Klo 9.00
Ovet aukeavat

Klo 10.00–12.00
CASE STUDY: KARPPI JA AALLONMURTAJA


Käsikirjoittajat Jari Olavi Rantala (Karppi) ja Miira Karhula (Aallonmurtaja) keskustelevat tv-sarjojen käsikirjoittamisesta. Miten syntyivät Karppi ja Aallonmurtaja? Mitä kansainvälinen menestys vaatii? Suomalainen rikossarja on jo maailmalla, mitä tapahtuu seuraavaksi?

Klo 13.00–15.00
WRITERS’ ROOM: KÄSIKIRJOITTAJAN TYÖROOLIT


Crime-sarjoja kirjoitetaan useimmiten pääkirjoittajien johdolla writers’ roomeissa. Miten näissä konkreettisesti työskennellään? Mitä työvaiheita on? Millainen on pääkirjoittajan/showrunnerin työnkuva ja miten se on muuttunut ja tulevaisuudessa muuttuu? Miten pääkirjoittajan ja jaksokirjoittajan työnkuva eroaa toisistaan? Miten kansainvälistyminen vaikuttaa työhön?

Keskustelijoina mm. pääkirjoittaja Laura Suhonen (Koukussa) ja jaksokirjoittajat Paula Mononen (Sorjonen) ja Juha Karvanen (Roba). Keskustelua moderoi: Miira Karhula.

Klo 15.00–17.00
VWR KICK OFF


Vapaamuotoinen verkostoitumistapahtuma, jonka aluksi esitellään Virtual Writers´ Room -hankkeen toimijat.