Ryhmäkirjoittamisen taide. Kuva: Emilia Anundi

Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä nyt neljättä kertaa järjestettävä kolmipäiväinen käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv-käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Tänä vuonna Script Tampere on löytänyt uuden kodin Sokos Hotel Ilveksestä aivan kaupungin ytimessä.

Ilmoittautuminen alkaa klo 10.00 kunakin päivänä. Tapahtuma on ollut ennätysmäisen suosittu etukäteen — saavuthan ajoissa, jotta ohjelma pääsee alkamaan suunnitellusti! Aamukahvit tarjolla klo 10.00 alkaen joka päivä.

Ohjelma

Lataa käsiohjelma pdf:nä tästä.

KESKIVIIKKO 8.3.

10.00–17.30: Meaning in films – a workshop by Mark Aitken. ENGLISH ONLY!
Festivaali starttaa kansainvälisen vieraan vetämällä työpajalla, jonka isännöi Mark Aitken, käsikirjoittaja, ohjaaja ja lehtori Lontoon Goldsmithin yliopistosta. Englanninkielinen työpaja alkaa lyhytelokuvanäytöksellä. Tämän jälkeen elokuvat puretaan osiin ja analyysien pohjalta osallistujat kehittävät uusia ideoita, tarinoita ja käsikirjoituksia.

Aitkenin työpajaan mahtuu 12 osallistujaa. Työpaja on täyteenvarattu.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

 

TORSTAI 9.3.

10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

11.00–12.15: Päivän avaus ja lyhytelokuvanäytös
Torstaina Script Tampere keskittyy kuvaan ja sen merkitykseen käsikirjoittamisessa. Ohjelman kovan ytimen muodostavat ammattilaisvieraiden tähdittämät paneelikeskustelut. Päivän avaa näytös, joka johdattelee seuraavien tuntien puheenvuoroihin.

13.00–14.45: Kerro se kuvin
Kuvaaja Tuomo Hutri (Tyttö nimeltä Varpu, Jättiläinen, Miekkailija) ja leikkaaja Jussi Rautaniemi (Hymyilevä mies, Kimmo) kertovat esimerkkien kautta prosessista, jossa käsikirjoitus puretaan kuviksi ja jossa se leikkaamalla kirjoitetaan uudelleen. Käsikirjoittaja Vilja Autiokyrön moderoimassa keskustelussa syvennytään siihen, miten kuvaaja ja leikkaaja tulkitsevat käsikirjoitusta, mitä käsikirjoitukselle voi heidän käsissään tapahtua ja miksi.

15.15–17.00: Animaatioseminaari / ENGLISH ONLY!
Käsikirjoittaja Juhana Lumpeen moderoimassa keskustelussa  esitellään animaation kirjoittamisen erityisominaisuuksia. Kanadalainen animaatioelokuvantekijä Terril Calder, käsikirjoittaja Mikko Pöllä (Angry Birds, Mustat lesket) sekä työpari Kaisa Penttilä ja Leena Jääskeläinen (Råtta Booris parantaa tapansa) kertovat, millaisia työkaluja animaationtekijä käyttää kirjoitusprosessissaan.

Huomioithan, että Animaatioseminaari on englanninkielinen!

PERJANTAI 10.3.

10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

11.00–13.00: Paljastumisen kauhu ja pakko
Perjantaiaamun seminaarissa kokoonnutaan intiimin aiheen äärelle, kun kotimaiset palkitut tekijät puhuvat henkilökohtaisuudesta elokuvataiteessa. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Sami Keski-Vähälän isännöimässä paneelikeskustelussa Selma Vilhunen (Tyttö nimeltä Varpu), Jussi Hiltunen (Armoton maa) ja Leea Klemola luotaavat yksityisen suhdetta yleiseen, omakohtaisuuden arvoa tai arvottomuutta elokuvissa sekä henkilökohtaisten salaisuuksien paljastumisen kauhua. Mistä kaikesta kannattaa kertoa?

14.00–16.00: Komediaseminaari
Iltapäivällä viikon viimeisessä paneelikeskustelussa pureudutaan TV-komiikan saloihin niin ajankohtaissatiirin, sketsiviihteen kuin stand up –kilpailunkin näkökulmista. Ääneen pääsevät muun muassa Niina Lahtinen (Siskonpeti, Saturday Night Live, Nieminen & Lahtinen Show), Kaisa Pylkkänen (Naurun tasapaino) ja Jukka Lindström (Noin viikon uutiset).

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Kuva: Jani Rutanen

 

ILMOITTAUTUMINEN

Script Tampere -festivaalin ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.

Torstaille ja perjantaille 9.-10.3.2017 on mahdollista ilmoittautua myös paikan päällä hintaan 20€ per päivä per henkilö. Paikkoja rajallisesti.

Meaning in Films – workshop by Mark Aitken keskiviikkona 8.3. on täyteenvarattu. Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja: emmi.paakkonen(at)tamperefilmfestival.fi

Script Tampere -käsikirjoitusfestivaali
8.– 10.3.2017, Sokos Hotel Ilves, Tampere
#scripttampere #treff2017

Tervetuloa!

Järjestäjät:

Tampereen Elokuvajuhlat
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Yhteistyössä:
Käsikirjoittajien Kilta
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK