To 8.3. | Klo 18.00-19.00 | Festivaalikeskus | Vapaa pääsy | FINNISH ONLY

Viimeisten 30 vuoden aikana dokumenttielokuvasta on tullut taidetta. Dokumenteissa on alettu hyödyntää näytelmäelokuvan keinoja, ja niistä on tullut henkilökohtaisempia. Suomessa dokumenttien monipuolisuus ja laatu ovat jopa ohittaneet näytelmäelokuvan, ja suomalainen dokumentti tunnetaan myös ulkomailla.

Harri Römpötin uutuuskirja Sanokaa mitä näitte: Suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat (Art House 2018) kuvaa suomalaista dokumenttielokuvaa sen keskeisten tekijöiden kautta. Kirjaan haastateltu ansioituneiden ohjaajien joukko tarjoaa monipuolisen ja kattavan kuvan suomalaisesta dokumenttielokuvasta. Haastatteluista hahmottuu suomalaisen dokumenttielokuvan komea kehityskaari, joka alkaa korkealta ja kurottaa aina kohti uutta.

Tampereen elokuvajuhlilla kotimaisesta dokumenttielokuvasta keskustelevat toimittaja Markus Määttäsen johdolla Sanokaa mitä näitte -kirjan tekijä Harri Römpötti sekä elokuvaohjaajat Jouko Aaltonen, Virpi Suutari ja Mika Taanila.

Harri Römpötti on työskennellyt vapaana toimittajana ja kriitikkona vuodesta 1989. Elokuva on kuulunut hänen erikoisaloihinsa alusta asti.

 

Sanokaa mitä näitte: Suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat kirjan voi ostaa myös Tampereen elokuvajuhlien ennakkolipunmyynnistä (Tullikamarin aukio 2, 2. kerros) ja 5.3. klo 12 alkaen Info-shopissa (Pala-Cafén vieressä, Siperian sisäaukiolla).