Kuva elokuvasta TYTTÖ JA SOTAMIES (TV2 Tiedotus/ kuva: TRNKY)

To 8.3. | Klo 17.00-18.00 | Festivaalikeskus | Vapaa pääsy | FINNISH ONLY

Suomen elokuvasäätiön tuella julkaistaan vuonna 2018 Katariina Lillqvistin Camera Cagliostrolle ohjaamien  elokuvien täydellinen DVD-painos – 15 animaatiota ja kolme pitkää dokumenttia. Suomen elokuvasäätiön ohella niiden suomalaisina yhteistuottajina ovat vuosien saatossa olleet  YLE ja  AVEK , ja teoksia ovat eri tavoin tukeneet myös Taiteen keskustoimikunta, Suomen kulttuurirahasto ja muut kansalliset ja kansainväliset av- kulttuurin rahoittajatahot.

8.3 Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä pidettävässä julkistamistilaisuudessa esitellään yleisölle sarjan kaksi ensimmäistä elokuvaa uunituoreina DVD-kopioina oheismateriaalin kera. Tilaisuudessa tehdään kunniaa myös historiallisille 35mm matkaprojektoreille, joilla Cagliostron tuotantoja on esitetty eri puolilla Eurooppaa mitä mielenkiintoisimmissa tiloissa- kuten  puolalaisissa puuvillatehtaissa,  tshekkiläisissä kirkoissa ja saksalaisissa rahtilaivoissa.

Katariina Lillqvist on suomalaisen animaation tunnetuimpia nimiä myös ulkomailla, ja nyt julkaistava retrospektiivinen kokoelma on ensimmäinen osa vuonna 2017 perustetun Lapinlahden Nukkeanimaatiomuseon julkaisutoimintaa.