To 7.3. | Klo 10.00–18.00 | Hällä | Vapaa pääsy

Klo 10.00
IHMISET LIIKKEELLÄ

Ihmiset liikkeellä -näytöksessä pääosissa ovat kotouttavat toimijat, maahanmuuttajat sekä heille suunnatut työpajat. Eläkkeellä olevat vapaaehtoistyöntekijät opettavat kieltä, auttavat kotiasioissa ja järjestävät läksy-parkkia. Kurkistamme nuorten maahanmuuttajien arkeen Mäntässä ja pohdimme miten kaupunki-viljely, arkkitehtuuri, teatteri tai elokuva taipuvat kotouttaviksi välineiksi.

Pirkanmaan elokuvakeskuksen ohjaamat dokumentit sekä työpajat ovat osa Frame, Voice, Report -hanketta.

Näytös kestää enintään 1,5 tuntia.

Klo 12.00 ja klo 13.30
ROSKAPÄTKÄT 4 | TRASH FILMS 4

Neljäs kierros Roskapätkiä tehtiin Bio -teemalla. Nuoret elokuvantekijät Ruovedeltä, Pälkäneeltä,

Vesilahdelta, Ikaalisista, Juupajoelta ja Tampereelta vyöryttävät leffansa elokuvateatteri Hällän kankaalle. Biologian tunnilla uniin ilmestyy yksisarvisia, Jonnet eivät ymmärrä maailman tilaa ja bio-jäte laulattaa musiikkivideossa. Myös banaanit ja bio-kaasu puhuttivat paljon nuoria animaattoreita. Roskapätkät ovat Pirkanmaan Elokuvakeskuksen ja Pirkanmaan Jätehuollon yhteinen ympäristökasvatusprojekti.

Klo 15.30
ELOKUVAULLAKKO: NUORTEN OMA ÄÄNI

Lyhytelokuvat on toteutettu erilaisissa yhteyksissä, joissa nuoria aikuisia ja yläkouluikäisiä nuoria pyritään innostamaan elokuvaprosessin avulla yhteistyöhön muiden henkilöiden kanssa. Elokuvaullakolla huomioidaan kohderyhmän erityistarpeet ja toiminta pyrkii estämään nuorten syrjäytymistä. Aiheet ja käsittelytapa tulevat nuorilta ja tekijät saavat valmennusta lyhytelokuvaprosessin eri vaiheisiin. Osallistujat ovat ohjautuneet Elokuvaullakolle esimerkiksi Tampereen kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen yksiköiden, Nuorten talo Ohjaamon ja Nokian seurakunnan erityisnuorisotyön kautta.