Lauantai 7.3. | Klo 16.00–17.30 | Werstaan Auditorio | Englanniksi |

Masterclass-tilaisuus livestreamataan ja kirjoitustulkataan WIFT Finlandin Youtube-kanavalle

Womarts-hanke korostaa naispuolisten taiteilijoiden asemaa eurooppalaisessa kulttuuri- ja taidehistoriassa ja kulttuurisessa monimuotoisuudessa. Womarts-lähettiläät ovat urallaan menestyneitä eurooppalaisia taiteilijoita, jotka on kutsuttu pitämään masterclass-tilaisuuksia ympäri Eurooppaa.

Ohjaaja Miia Tervo pitää Womarts-masterclassin Tampereen elokuvajuhlilla yhteistyössä WIFT Finlandin kanssa. Tervo haluaa tuoda oman äänensä rohkeasti esiin ja haluaa omalla työllään lisätä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edellytyksiä naisille niin kameran edessä kuin takana.

Miian motivaatio lähteä Womarts-lähettilääksi:
Suurin osa elokuvista on vieläkin miehen kertomia miesten tarinoita. Maailma tarvitsee myös naisten kertomia naisten tarinoita. Kun naisten tarinat lisääntyvät, miehetkin saavat mahdollisuuden samaistua naiseen, ja eritoten naiset ja tytöt saavat nähdä samaistuttavia tarinoita elokuvina ja tulla nähdyiksi. Näin lisäämme ymmärrystä, naisten omanarvontuntoa ja tasa-arvoa.
Kansainvälisesti palkittu elokuvantekijä Miia Tervo (s. 1980) on kotoisin Rovaniemeltä. Hänen lyhytelokuvansa Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia, Santra ja puhuvat puut, Lumikko ja Hylje ovat keränneet lukuisia palkintoja. Tervon rakastettu ensimmäinen pitkä fiktioelokuva Aurora sai maailman ensi-iltansa Göteborgin elokuvafestivaalilla tammikuussa 2019. Vuonna 2020 ohjaaja Miia Tervo on Jussi-ehdokkaana parhaan ohjauksen kategoriassa kahdesta elokuvastaan Tottumiskysymys ja Aurora, joka on ohjauksen lisäksi ehdolla 12 muussa Jussi-palkintokategoriassa.